The Kid Laroi zal zijn optreden in de Amsterdamse AFAS Live niet snel vergeten. De Australische rapper kwam als onderdeel van zijn ‘The First Time Tour’ naar onze hoofdstad en speelde de zaal helemaal plat, na eerdere succesvolle shows in 013 en de Melkweg. Een nieuwe mijlpaal voor de pas 20-jarige artiest.

The First Time Tour is de tour die volgde op de release van het gelijknamige album, zijn eerste. Bij het grote publiek brak hij in 2021 door met Stay, een duet met wereldster Justin Bieber. Zo’n succesvolle single bracht The First Time nog niet voort, maar dat The Kid Laroi al een paar jaar flink aan de weg timmert, was zeker te zien in de AFAS Live.

De zaal vulde zich met jongeren, met name jonge jongens die uitkeken naar de komst van hun held. De energie in de zaal was voelbaar kort voor de start van de show voelbaar en kwam tot een kookpunt na de opening van de show met ‘Sorry’ en ‘What’s The Move’. Laroi ging als een wervelwind over het podium en stond geen moment stil.

Het wakkerde het enthousiasme van het publiek nog verder aan, want niet alleen Laroi zelf danste en sprong alle kanten op: ook op de vloer ging het er wild aan toe. Tijdens ‘Hatred’ ontstond een enorme moshpit en die wilde Laroi zelf van dichtbij te ervaren. Daarin leek het er zelfs voor de rapper iets te wild aan toe te gaan, want al snel keerde hij terug naar het podium.

Het ging er niet alleen maar wild aan toe in de Amsterdamse concertzaal. Op een vuurrood verlichte stage bracht hij onder andere ‘Bleed’ ten gehore en Laroi zong ‘Thousand Miles’ akoestisch met twee fans op het podium. Ook voor Stay (normaal gesproken een duet met Justin Bieber) haalde Laroi een fan het podium op. Luuk deed daarbij een serieuze poging om nog uitzinniger over het podium te razen dan Laroi zelf en zorgde voor veel enthousiasme onder zijn mede-concertgangers.

The Kid Laroi leverde daarmee precies wat zijn fans van hem mochten verwachten in de AFAS Live: veel energie, veel interactie met het publiek (zowel op als buiten het podium) en een fijne afwisseling van zijn bekendste muziek en recenter werk.

Foto (c) Marjolein van Veldhuizen

Deel: