Het concert van Douwe Bob in De Vorstin beloofde een avond vol muzikale hoogtepunten te worden, en dat werd het zeker. Voordat Douwe Bob het podium betrad, trakteerde de getalenteerde Melle het publiek op een energiek voorprogramma. Op slechts 24-jarige leeftijd heeft Melle al indruk gemaakt in de muziekwereld met zijn vrolijke nummers, waaronder ‘Old Summers’, dat meteen de sfeer opwarmde en iedereen aan het dansen kreeg.

Douwe Bob, bekend om zijn eigenzinnige stijl en charismatische optredens, liet niet lang op zich wachten. Voordat hij zijn eerste noten  van ‘Where Did All The Cool Kids Go?’ speelde, vertelde hij het publiek dat hij graag onherkenbaar blijft tijdens concerten, hoewel dat niet altijd lukt. Met een knipoog naar zijn bandmaatje Stijn, bedankte hij hem na het nummer ‘Nothing At All’, waarbij hij de aandacht van het publiek wist te vangen met zijn speelse interactie.

Na een krachtige uitvoering van ‘Nights In Tokyo’ deelde Douwe Bob persoonlijke mijlpalen met het publiek. Hij onthulde dat hij nu 4,5 maand nuchter is en zich beter voelt dan ooit tevoren. Dit sentiment werd weerspiegeld in zijn muziek, die doordrenkt was van hernieuwde energie en dankbaarheid voor zijn muzikale reis.

Tijdens het nummer ‘Stone Into the River’ bracht Douwe Bob een magisch moment tot stand, waarbij het publiek hun telefoons als lichtjes in de lucht hield terwijl hij zong. Het creëerde een betoverende sfeer die de essentie van het nummer versterkte en de band tussen artiest en publiek versterkte.

De avond ging verder met hoogtepunten zoals ‘Shine’, waarbij Douwe Bob het publiek aanmoedigde om “Amen” mee te zingen, en ‘Multicoloured Angels’, waarbij de drummer zijn vaardigheden toonde en het publiek meenam op een ritmische reis.

Tegen de tijd dat Douwe Bob ‘Slow Down’ speelde, was de sfeer in de zaal op zijn hoogtepunt. Het nummer begon akoestisch en groeide uit tot een opzwepend feest, waarbij Douwe Bob zelfs even de bar indook om biertjes te halen voor het publiek.

Het concert eindigde met een emotionele noot, toen Douwe Bob samen met Melle en Jennifer Ewbank het podium deelde voor het laatste nummer, ‘This World Is Our Home’. Een klein incident met de ukelele zorgde voor een humoristisch moment, maar kon de algehele magie van de avond niet verstoren.

Met een setlist vol hits en verrassingen bewees Douwe Bob opnieuw zijn status als een van Nederlands meest geliefde singer-songwriters. Het was een avond om te onthouden, waarbij muziek en emotie samensmolten en het publiek werd meegenomen op een onvergetelijke reis door de wereld van Douwe Bob.

Foto’s (c) Myrthe Bakker

Deel: