De mooie zaterdag had voor de aanwezige mensen in de Udense Pul nog een toetje. Een optreden van de Ierse rockers The Answer. Een van de oudste poppodia van ons land. Deze stond tijdens het concert gezellig gevuld, maar ook zeker niet vol. Het enige wat ik kan zeggen is dat dat jammer is voor de mensen die niet aanwezig waren, want The Answer alsook support act Final Stair leverde een heerlijke show.

Stipt op de afgesproken tijd betrad het Duitse Final Stair het podium. Vanaf moment één was er helemaal niets aan te merken op het geluid. Met de pakkende rockers, veelal voorzien van een lekkere riff had de groep de zaal al snel mee. Ze stonden wat stilletjes op het podium, maar veel plek om te bewegen was er niet, dus dat is ze vergeven. De zanger had ook een hele prettige stem om naar te luisteren. Tegen het einde werden de songs wat steviger en kwam er ook wat meer ruwheid in de stem. Die hebben deze avond wel wat zieltjes gewonnen.

Dan begint rond half tien Bob Dylan uit de speakers te zingen ‘’The answer my friend, is blowin’ in the wind’’ en binnen een mum van tijd is daar dan ook The Answer aan komen waaien op het podium. Direct een goede opener in ‘Blood Brother’ en ‘Nowhere Freeway’. Ook deze set is vanaf moment een top qua geluid en energie. De charismatische frontman Cormac Neeson heeft volgens mij geen moment stil gestaan. Al heeft hij tussen het springen en zingen wel tijd om ons wat leuke anekdotes te vertellen, wat op een goede respons kan rekenen.

The Answer speelt strak en zonder ellelange solo’s krijgt iedereen genoeg tijd om zich van de beste kant te laten zien. De setlist bevatte naast de bekendere nummers ook een aantal nieuwe songs waaronder de pas uitgebrachte single ‘Put Your Money On Me’. ‘’It’s their Dutch debut’’, aldus Neeson. Afgesloten werd met wellicht het stevigste nummer van de avond ‘Demon Eyes’.

De reactie uit het publiek zorgde ervoor dat Neeson daar zelf ook deel van uit wilde maken en sprong tijdens ‘Preachin’’ het publiek in en kreeg hij De Pul op de hurken. Na die actie had hij heel de zaal mee, al hoefde hij na het eerste nummer daar eigenlijk al niet aan te twijfelen. Dat bleek ook aan de rij na de show bij de merchandise waar beide bands langskwamen voor een praatje hier en een fotootje daar.

The Answer staat zelf gezegd voor plezier. Daarnaast is het een heerlijke blues/hard rock band en dat tezamen mengde zich afgelopen zaterdag in Uden tot een perfect toetje en een dijk van een show. ‘’Are you coming to see The Answer again?’’ een volmondig ja.

Deel: