Donderdagavond deed de Noord-Limburgse band Rowwen Hèze de Muziekgieterij in Maastricht aan. Het programma zou oorspronkelijk om 20:00 uur starten, maar toen de band met enige vertraging om 20:30 uur dan toch het podium betrad ging ook bijna meteen het dak eraf. Het publiek, dat hoofdzakelijk bestond uit meegereisde diehard fans, zette al vanaf het eerste nummer vol overgave een moshpit in en hield hier ook niet meer mee op. Toen ook nog het bier met gulle hand werd uitgestrooid over het publiek was het feestje compleet.

De nummers van de setlist wisselden zich in snel tempo af in de karakteristieke Rowwen Hèze-mix van ballads, tex-mex en folk. Zelfs de klompendans passeerde de revue in de Muziekgieterij. Accordeonspeler Tren van Enckevort zweepte het publiek op met zijn ongelooflijk virtuoze spel en zanger/gitarist Jack Poels deed er nog een schepje bovenop, kundig ondersteund door de rest van de band. En het wild-enthousiaste publiek had geen aansporing nodig om mee te zingen. Van begin tot het einde van het concert werd elk nummer luidkeels meegebruld/gebrald en met de bierconsumptie steeg ook de feestvreugde tot een kookpunt. Al met al werd het een ‘rowwe’ bedoening in Maastricht, vlogen de kartonnen biertrays in de rondte en sopte de vloer van de Muziekgieterij van het bier en allerlei andere ondefinieerbare troep.

De band werkte zich enigszins plichtmatig door de setlist heen, die al van begin af aan op de vloer van het podium was geplakt, en week hier ook niet van af. Van ruimte voor spontane invallen of improvisaties was blijkbaar geen sprake deze avond. Een toegift zat er dan ook niet meer in, minutenlang roepen van het publiek ten spijt. En zo kwam er toch nog stilletjes een einde aan het Rowwen Hèze feestje die donderdag.

Setlist:
1. Vul Te Lang Gelijje
2. Zondag In ‘T Zuiden
3. Leidingwater
4. Ellendige Merge
5. Onder De Greune Brug
6. Manne Van Staal
7. De Wei In
8. Geal
9. Auto, Vliegtuug
10. En Dan Is ‘T Mar Dom
11. Vremd Gegoan
12. Blieve Loepe
13. Van Drinken Krijg Je Dorst
14. De Neus Umhoeg
15. Vergeate
16. Klompendans/Shannon Song
17. De Peel In Brand
18. ‘T Roeie Klied
19. Tuba
20. Limburg
21. Bertje
22. Bestel Mar
23. November

Foto’s (c) Eric Bleize

Deel: