Na een pauze van 13 jaar keert Abel terug met nieuwe muziek. Om dit te vieren speelt Abel in het najaar in diverse zalen door Nederland. De tour trapt af in Sittard en komt onder andere langs Hilversum, Middelburg, Alkmaar, Bergen op Zoom, Arnhem, Eindhoven, Haarlem en wordt afgesloten in Utrecht.

Abel brak in 2000 door met de gigantische hit ‘Onderweg’ en bestormde hiermee uit het niets de hitlijsten met weken lang een nummer één positie. Afgelopen jaar dook de band weer de studio in om nieuwe muziek te maken. Er verschenen eind 2023 al een aantal nieuwe songs, waaronder de single ‘Zie Jij Het Ook’. Een nummer over jezelf zijn, jezelf laten horen en dat je daarin heel authentiek moet zijn. Het is een oproep om kritisch naar onszelf te kijken, naar de manier waarop we onszelf wel of niet laten zien en hoe we daarbij met anderen omgaan. Soms gaan we voorbij aan de dingen die écht belangrijk zijn in het leven.

De band trekt in het najaar door heel Nederland met maar liefst 11 shows. Deze zullen voornamelijk in het teken staan van het aankomende album, maar verwacht ook de hit van vroeger.

Tour 2024:

Vrijdag 6 september Sittard, Poppodium Volt
Donderdag 12 september Hilversum, De Vorstin
Vrijdag 11 oktober Middelburg, De Spot
Zaterdag 12 oktober Oss, De Groene Engel
Woensdag 6 november Alkmaar, Victorie
Vrijdag 8 november Bergen op Zoom, Gebouw T
Dinsdag 29 november Zwolle, Hedon
Woensdag 4 december Arnhem, Luxor Live
Woensdag 11 december Eindhoven, Effenaar
Vrijdag 13 december Haarlem, Patronaat
Zondag 15 december Utrecht, TivoliVredenburg

Deel: