Miles Kane gaf afgelopen zaterdag een intiem concert in Stage 2 van de Patronaat in Haarlem. Het werd een bijzondere ervaring voor zijn fans, die zelfs vanuit Engeland waren overgekomen om hem te zien spelen. Zoals de naam van de ‘One Man Band’-tour al doet vermoeden draaide het concert puur en alleen om Kane en zijn gitaar en dat zorgde voor een meeslepende show.

Miles Kane heeft door de jaren heen een indrukwekkend CV opgebouwd als zanger, songwriter en gitarist. Op zijn 18e richtte hij de band The Little Flames op, maar zijn doorbraak volgde pas een paar jaar later. Kane vormde samen met Arctic Monkeys-frontman Alex Turner het duo The Last Shadow Puppets en dat resulteerde in 2008 in de release van ‘The Age Of The Understatement’, een album dat goed verkocht én goed ontvangen werd.

In de jaren die volgden bracht hij meerdere soloalbums uit en afgelopen zaterdag in Haarlem speelde de Brit een mix van zijn bekendste nummers en een aantal songs van The Last Shadow Puppets. De muziek van Miles Kane laat zich het best omschrijven als een moderne variatie op de Britse rockmuziek uit de jaren ‘60 en ‘70, maar hij weet zich voornamelijk te onderscheiden met zijn bijzondere stemgeluid en snaar strakke gitaarspel.

Miles Kane opende de avond in Haarlem met zijn hitsingle ‘The Wonder’ en zette daarmee op krachtige wijze de toon voort wat er tijdens de rest van de set zou volgen: zowel vocaal als muzikaal. Het was ook precies wat zijn fans wilden horen, want zij gingen helemaal op in de meeslepende show van Miles en zongen massaal met hem mee. Dat hij het zonder band prima af kan bewees hij ook in de Patronaat: tussen het spelen door maakte hij veel contact met zijn publiek en daardoor ging het nog meer los.

Al met al was het concert van Miles Kane in de Patronaat in Haarlem een bruisende en meeslepende avond vol muzikale hoogtepunten. Voor wie zijn show nog wil zien staan er de komende dagen nog shows op het programma in Gent (3 april), Hasselt (4 april) en Luik (5 april).

Foto’s (c) Marjolein van Veldhuizen

Deel: