Casey Benjamin, de briljante saxofonist, toetsenist, producer en songwriter, is ons ontvallen op slechts 45-jarige leeftijd. Als een van de oorspronkelijke leden van The Robert Glasper Experiment, heeft hij de muziekwereld verrijkt met zijn unieke talent en grensverleggende creativiteit.

Benjamin’s bijdrage aan de muziek was grenzeloos. Met The Robert Glasper Experiment veroverde hij de harten van velen en sleepte hij twee welverdiende Grammy Awards binnen. Maar zijn invloed reikte verder dan alleen dat ensemble. Hij stond zij aan zij met iconen als Lady Gaga, Kendrick Lamar, Mary J. Blige, John Legend en Beyoncé, waar hij zijn veelzijdige vaardigheden tentoonspreidde en een onschatbare bijdrage leverde aan hun muzikale erfenis.

Bovenal herinneren we Casey Benjamin als een buitengewoon getalenteerde muzikant, maar ook als een ongelooflijk warme persoonlijkheid. Zijn vriendelijkheid en bescheidenheid lieten een blijvende indruk achter op iedereen die het voorrecht had hem te ontmoeten.

Hoewel de doodsoorzaak vooralsnog een mysterie blijft, is het duidelijk dat zijn nalatenschap voortleeft in de muziek die hij heeft gemaakt en de harten die hij heeft geraakt met zijn experimentele genialiteit.

Deel: