De in 1976 in Istanbul geboren Özgür Hazar is een in het Belgische Leuven woonachtige blues-
/rock gitarist, die onlangs zijn tweede album ‘Way Back Home’ heeft uitgebracht. Van 2006 tot 2008 speelde hij in diverse bands in Philadelphia, USA. Daarna keerde hij weer terug naar Istanbul, waar hij samen met zijn band in de clubs speelde. Sinds maart 2018 is Özgür woonachtig in Leuven. In september 2019 verscheen zijn eerste single en in 2020 volgde het goed ontvangen debuut album ‘Sad And Blue’. In 2022 won hij de Belgian Blues Challenge, waardoor hij België mocht gaan vertegenwoordigen op de European Blues Challenge.

De band is inmiddels omgedoopt tot Özgür Hazar’s Blues Syndicate, waarvan onlangs het nieuwe album ‘Way Back Home’ is verschenen. Naast naamgever Hazar bestaat de band ook uit zangeres Arianne Musschoot (op de website van de band genoemd als Arianne Yaya), toetsenman Pieter Akkermans, bassist Geert Zonderman en drummer Vincent Caers. Op deze nieuwe plaat staan zeven eigen nummers van Özgür, waarvan er op twee nummers ook enkele leden van de band hebben meegeschreven.

De enige cover op de cd is ‘Mama He Treats Your Daughter Mean’, dat we kennen van Ruth Brown en diverse anderen. Het album begint stevig met het rauwe en rockende ‘Counting The Reasons’, waarna het wordt opgevolgd door het wat rustigere ‘Can’t Blame The Blues’. Het titelnummer ‘Way Back Home’ klinkt ingetogen en valt op door het jazzy gitaarwerk, wat voor het nodige contrast op het album zorgt. Het swingende ‘Downtown Philly’ is een duet tussen Arianne en Özgür. Daarna volgt de slow blues track ‘Can’t Stop Missing You’ en de al eerder genoemde cover ‘Mama He Treats Your Daughter Mean’. In het blues rock nummer ‘Holy Man’ scheurt Özgür er weer eens lekker op los op zijn gitaar. De afsluiter van het album ‘Way Back Home’ is het intieme en akoestisch gespeelde lied ‘Footsteps’. 

Met het nieuwe album ‘Way Back Home’ heeft Özgür Hazar het pad voortgezet, dat hij met zijn eerste album ‘Sad And Blue’ had ingezet. Wederom hebben we hier een zeer fijn album met een heerlijke mix van blues- en rocknummers. Een absolute aanrader dus. (8/10) (eigen beheer)

Deel: