Kraantje Pappie keerde voor het eerst sinds 2011 terug in Paradiso. En hoe! De Groningse artiest verkocht de poptempel in onze hoofdstad helemaal uit en vulde de avond met hits, energie en de nodige verrassingen. Het publiek ging dan ook helemaal op in de muziek van Kraan.

Kraantje Pappie, wiens echte naam Alex van der Zouwen is, is een Nederlandse rapper en songwriter geboren op 1 juli 1986 in Groningen, Nederland. Hij groeide op in het noorden van Nederland en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Na zijn middelbare schooltijd begon Kraantje Pappie aan de Academie voor Popcultuur, waar hij uiteindelijk zijn diploma behaalde.

Zijn muzikale carrière begon serieus vorm te krijgen in 2012, toen hij doorbrak bij het grote publiek met zijn debuutalbum ‘Crane’. Het album werd goed ontvangen en bevatte hits als ‘Waar is Kraan?’ en ‘Feesttent’, die de Nederlandse hitlijsten domineerden.

Sindsdien heeft Kraantje Pappie meerdere succesvolle albums uitgebracht, waaronder ‘Crane II’ en ‘Daddy’, waarop hij zijn eigen unieke stijl van rap en catchy hooks laat horen. Zijn muziek wordt gekenmerkt door energieke beats, humoristische teksten en zijn kenmerkende flow.


De energie was vanaf de eerste minuut voelbaar en iedereen leek zich volledig over te geven aan de muziek. Kraantje Pappie wisselde bekende hits af met nieuw werk en dat zorgde voor herkenning en enthousiasme in de zaal, waar volop werd meegezongen en gedanst.


Kraantje Pappie speelde ook zijn nog niet uitgebrachte nummer ‘Ik wil je naakt zien’. Een verrassing voor wie de Live after Daddy-tour nog niet eerder bezocht, maar de ‘Kraanhang’ op Instagram zag al verschillende flarden van het nummer voorbij komen in video’s van eerdere shows. Nieuw of niet: het publiek reageerde ook hier enthousiast.


Een ander onvergetelijk moment volgde toen Kraantje Pappie zijn dochtertje Maeve op het podium haalde. Dit lieve moment zorgde dan ook voor een hoop ‘ahhh’s’ vanuit het publiek. Het concert van Kraantje Pappie in Paradiso was al met al een unieke beleving. Met een mix van hits, nieuwe muziek en een bruisende sfeer wist hij zijn publiek te betoveren en te laten dansen tot en met het laatste nummer.

Foto’s (c) Marjolein van Veldhuizen

Deel: