De iconische Britse hardrockband Deep Purple keert dit najaar terug naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome Amsterdam. Het concert is onderdeel van de ‘=1 More Time Tour’. Special guest tijdens deze avond is de Amerikaanse rockband Jefferson Starship.

Deep Purple kan zonder twijfel één van de meest invloedrijke rockbands van de vorige eeuw worden genoemd met meer dan 100 miljoen verkochte albums. Na een imposante carrière van meer dan 55 jaar, waarin de band o.a. 22 studioalbums uitbracht en werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, brandt het vuur bij Deep Purple nog altijd: Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse en de onlangs aangesloten Simon McBridge gaan dit najaar opnieuw de grote podia langs in Europa.

Deep Purple heeft in de jaren zeventig hun stempel op de rockmuziek gedrukt als één van de pioniers van de hardrock. Met de albums ‘Deep Purple In Rock’, ‘Machine Head’ en het live-album ‘Made In Japan’ lanceerde de band zich naar de top van de hitlijsten. Ze scoorden vele hits en schreven ook een aantal echte klassiekers zoals ‘Smoke On The Water’ en ‘Child In Time’. Zodoende is de band met meerdere noteringen al jarenlang een vaste waarde in de Top 2000. De leden van Deep Purple zijn hun geluid echter altijd blijven ontwikkelen, wat een divers en indrukwekkend oeuvre opleverde.

Het concert vindt plaats op dinsdag 29 oktober 2024.

Deel: