Op een sfeervolle avond in Doornroosje brachten Suzan & Freek hun muziek ten gehore voor een uitverkochte zaal. De avond begon met het nummer ‘De helft van mij’, versterkt door rode en gele confetti die door de zaal werden geschoten. Een speciaal moment volgde toen een meisje een bord omhoog hield met de woorden “Beste verjaardag ooit”. Freek reageerde met zijn kenmerkende humor: “We hebben al een paar slingers voor je opgehangen”, terwijl hij naar de confetti aan het plafond wees. Het hele publiek sloot zich aan bij het zingen van ‘Lang zal ze leven’, wat de toon zette voor de avond.

Het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen met het lied ‘Weg van jou’. Een poging tot georganiseerd zwaaien van links naar rechts en van voor naar achter verliep misschien niet zo soepel als gehoopt, maar het enthousiasme was er niet minder om. Hannah Mae, het getalenteerde voorprogramma, voegde haar charme toe aan het optreden door samen met Suzan & Freek het nummer ‘Tussen jou en mij’ te vertolken.

Een van de hoogtepunten van de avond was toen Suzan een mondharmonica pakte tijdens het nummer ‘Papa’, waardoor veel fans verrast werden door haar veelzijdigheid. De interactie tussen het duo en het publiek bereikte een hoogtepunt toen fans begonnen met het zingen van ‘Dromen in kleur’ nog voordat Suzan & Freek begonnen waren met het nummer.

Suzan vertelde vervolgens een grappig verhaal over een chaotische autorit door Amsterdam, waarbij een fietser door rood reed en Suzan bijna raakte. Ze stak vervolgens haar middelvinger op, ter vermaak van het publiek. Vervolgens vertelde ze dat ze een paar minuten later bij het stoplicht naast deze fietser terecht kwamen. Ze vroeg aan Freek: “En wat deed jij toen?”. Met een grote glimlach op zijn gezicht vertelde de zanger: “Het raampje open. En dat is genieten”. Dit voorval liet op een humoristische manier de alledaagse situaties waar Suzan & Freek zich in bevinden zien, waardoor het publiek zich nog meer verbonden voelde. Het verhaal was bedoeld als uitleg voor de boodschap achter het lied ‘Blauwe dag’. Suzan legde uit dat het lied gaat over dat je elkaar af en toe een beetje moet helpen. “In de auto bijvoorbeeld”.

Het hoogtepunt van de avond kwam met een emotionele terugblik van Freek op hun carrière, van optreden voor een caravan bij Hotel Credible tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tot het uitverkochte Doornroosje waar zij nu stonden. Het publiek werd meegenomen op een reis door de herinneringen van het duo. Ook kondigde Freek aan dat hij het tijd vond om weer eens op te treden bij de Vierdaagse-Feesten. Hierna volgde het nummer ‘Iemand van vroeger’, waarbij de zaal gevuld werd met nostalgie en opwinding voor wat de toekomst nog zou brengen.

De avond werd afgesloten met een emotioneel moment toen Suzan & Freek reageerden op een bordje in het publiek met de vraag “Mag ik een knuffel”. Ze gaven gehoor aan deze wens door op het podium te liggen en knuffels uit te delen aan de kleine meisjes in het publiek. Bij het laatste nummer van de avond zei Freek lachend: “Als je een beetje kunt zingen, zing dan mee. Dit was ‘Engelbewaarder'”, gevolgd door het bekende nummer ‘Goud’. Het concert van Suzan & Freek in Doornroosje was een onvergetelijke ervaring, waarbij de muzikale talenten van het duo samensmolten met de warme interactie met het publiek, wat zorgde voor een avond vol emotie en plezier.

Foto’s (c) Anniek Takken

Deel: