De Fun Lovin’ Criminals, opgericht in 1993 in New York City, is een Amerikaanse band die bekend staat om hun unieke mix van rock, hip-hop, jazz, funk en blues. De band bestaat uit drie kernleden: zanger en gitarist Huey Morgan, bassist Brian ‘Fast’ Leiser en drummer Frank ‘The Rhythm Master’ Benbini. Hun debuutalbum ‘Come Find Yourself’ uit 1996 bracht hen wereldwijde bekendheid en bevatte hits als ‘Scooby Snacks’ en ‘The Fun Lovin’ Criminal’. Het album combineerde catchy melodieën met lyrische verhalen over het stadsleven, criminaliteit en humor, wat kenmerkend werd voor hun sound.

Na het succes van hun debuut brachten ze een reeks albums uit, waaronder ‘100% Colombian’ (1998), ‘Loco’ (2001), ‘Welcome to Poppy’s’ (2003) en ‘Classic Fantastic’ (2010). Elk album toonde de diversiteit en het vakmanschap van de band, met nummers variërend van laid-back grooves tot uptempo rockers. Naast hun muzikale carrière zijn de leden van de band ook betrokken geweest bij andere creatieve projecten, zoals radio- en tv-optredens en samenwerkingen met andere artiesten.

De Fun Lovin’ Criminals staan in april en mei voor enkele concerten in Nederland en België, wat voor Maxazine de aanleiding was om de criminals te vragen een lijst van 15 nummers samen te stellen, die volgens henzelf de beste nummers zijn om haar totale oeuvre te beschrijven. De band nam de uitdaging aan en stelde hierop exclusief voor Maxazine de muzikale footprint van de Fun Lovin’ Criminals samen: De beste verzameling Fun Lovin’ Criminals-tracks om de band in korte tijd het best te leren kennen. Niet zonder trots presenteert Maxazine: Fun Lovin’ Criminals Essentials, samengesteld door Brian ‘Fast’ Leiser, Frank Benbini en Naim Cortazzi zelf.

Tourdata Fun Lovin’Criminals & RudeBoy plays Urban Dance Squad feat DJ DNA:

27-04: De Oosterpoort, Groningen, Nederland
02-05: 013 Poppodium, Tilburg, Nederland
03-05: Muziekgieterij, Maastricht, Nederland
04-05: Het Depot, Leuven, België
18-05: Melkweg, Amsterdam, Nederland
19-05: Zuiderpark Live, Den Haag, Nederland

Deel: