Op 5 april 2024 zal Within Temptation hun nieuwste nummer ‘A Fool’s Parade’ uitbrengen, een indrukwekkende samenwerking met de getalenteerde Oekraïense producer Alex Yarmak. Deze song, een voorbode van de langverwachte ‘Bleed Out 2024 Tour’, is een krachtige expressie van de bands inzet om licht te blijven werpen op de voortdurende existentiële strijd die Oekraïne levert tegen de wrede invasie van Rusland.

Videoclip opnames in Kiev
‘A Fool’s Parade’ belicht thema’s zoals de veroordeling van de leugens, de schijnvertoning van Rusland met betrekking tot de oorlog en haar misdaden en intenties. Voor de opname van de bijbehorende videoclip van ‘A Fool’s Parade’ is Sharon den Adel, de frontvrouw van Within Temptation, momenteel in Kiev, Oekraïne. Daar neemt zij de videoclip op voor de track in samenwerking met de bekende Oekraïense videoregisseur Indy Hait. Met onder andere ook hun betrokkenheid bij initiatieven als stichting Ukraine Aid OPS, streeft Within Temptation ernaar de aandacht te blijven vestigen op de broodnodige steun van Europa voor de strijd van de Oekraïne.

The ‘Bleed Out 2024 Tour’
De band kondigde onlangs een arenatour aan ter promotie van het nieuwe album. De ‘Bleed Out 2024 Tour’ trapt af in september 2024 en brengt de band langs legendarische zalen zoals Wembley Arena in Londen (VK) en Lotto Arena in Antwerpen (BE). De band start de tour met twee shows in 013 in Tilburg en De Oosterpoort in Groningen, en sluit de tour af in de Ziggo Dome in Amsterdam (NL) op 6 december 2024.

Bleed Out 2024 Tour:
September 21 Netherlands, Tilburg, 013
September 22 Netherlands, Groningen, De Oosterpoort
October 5 Belgium, Antwerp, Lotto Arena
October 6 Germany, Cologne, Palladium
October 8 Norway, Oslo, Sentrum Scene
October 9 Sweden, Stockholm, Annexet
October 11 Finland, Helsinki, Ice Hall
October 14 Germany, Berlin, UFO
October 15 Germany, Hamburg, Sporthalle
October 16 Germany, Leipzig, Haus Auensee
October 18 Hungary, Budapest, Barba Negra
October 19 Germany, Munich, Zenith
October 21 Austria, Vienna, Gasometer
October 23 Germany, Frankfurt, Jahrhunderthalle
October 24 Czech Republic, Prague, Sportovni Hala Fortuna
October 25 Poland, Łódź, Atlas Arena
October 27 Denmark, Copenhagen, Falkoner Salen
November 15 UK, Cardiff, Utilita Arena
November 16 UK, London, Wembley Arena
November 18 UK, Nottingham, Motorpoint Arena
November 19 UK, Leeds, First Direct Arena
November 21 France, Paris, Adidas Arena
November 23 Spain, Barcelona, Palau Sant Jordi
November 24 Spain, Madrid, Palacio Vistalegre
November 26 Portugal, Lisbon, Altice Arena – Sala Tejo
November 28 France, Toulouse, Zenith
November 29 France, Grenoble, Summum
December 1 Italy, Milan, Alcatraz
December 2 Switzerland, Zurich, The Hall
December 3 Germany, Stuttgart, Porsche-Arena
December 5 Luxembourg, Luxembourg, Rockhal
December 6 Netherlands, Amsterdam, Ziggo Dome

Deel: