Deze maand brengt de Engelse band Elbow het tiende album ‘Audio Vertigo’ uit. Nu is ook bekend gemaakt dat de band rondom zanger Guy Garvey voor maar liefst twee concerten naar Nederland komt.

De band vond zijn oorsprong in 1990 en is sinds 1997 actief onder de huidige naam Elbow. Sindsdien werden er maar liefst negen album gemaakt en sleepten Guy Garvey en zijn mannen vele prijzen in de wacht. Waarbij met name het doorbraak-album ‘The Seldom Seen Kid’ veel indruk maakte. Eerder dit jaar zijn er als voorbode op het nog te verschijnen album ‘Audio Vertigo’ al de singles ‘Lovers’ Leap’ en ‘Balu’ uitgebracht.

Het nieuwe album ‘Audio Vertigo’ zal de opvolger zijn van het in 2021 verschenen album ‘Flying Dream 1’ en kenmerkt zich als een gevarieerd album vol contrasten. “Het nieuwe album staat in schril contrast met de vorige plaat. Die hebben we in lockdown gemaakt en was erg zachtaardig, weemoedig en gebaseerd op het leven. De nieuwe plaat is opgebouwd uit gruizige, louche grooves die we hebben gemaakt in garageachtige ruimtes.”, aldus Guy Garvey over ‘Audio Vertigo’.

Op maandag 9 en dinsdag 10 september 2024 zal Elbow twee concerten geven in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Deze concerten zullen in het teken staan van de ‘Audio Vertigo Tour 2024’.

Deel: