Momenteel is de Britse zangeres Sophie Ellis-Bextor op tournee door Europa. Afgelopen zondag was de Ronda-zaal van TivoliVredenburg in Utrecht de tweede halte van haar ‘Europe Kitchen Disco Tour 2024’.

De verzorging van het voorprogramma lag in handen van de singer-songwriter Holiday Sidewinder. Met haar vrolijke uitstraling en luchtige muziek bracht Holiday een fijne zomerse sfeer naar Utrecht. Met haar versie van ‘Kokomo’ van The Beach Boys had Holiday direct een meezinger in handen. Het publiek deed leuk mee met Holiday en ze zocht het dansende publiek ook vaak op en liet de vrolijke menigte regelmatig meezingen door de microfoon. Gedurende haar half uur durende set bracht Holiday naast een aantal covers met de single ‘Ripe’ ook recent eigen werk ten gehore in Utrecht.

Na het optreden van Holiday Sidewinder werd het podium in korte tijd omgebouwd en kwamen er verspreid over het podium een aantal grote discobollen tevoorschijn. Niet veel later verscheen de band van Sophie Ellis-Bextor op het podium in glitterjasjes en met dierenmaskers op. Terwijl de muzikanten heel enthousiast begonnen te spelen en de discobollen heerlijk straalden tijdens de lichtshow, opende Sophie Ellis-Bextor haar concert met haar zeer energieke en aanstekelijke versie van ‘Crying At The Discoteque’. Vanaf de eerste gespeelde noot veranderde de uitverkochte Ronda-zaal in een dampende discotheek. Met haar zang en enthousiasme kreeg Sophie alle bezoekers direct aan het dansen en aan het meezingen. Ook de Star Wars-basgitaar van bassist (en Sophie’s man) Richard Jones was een ware blikvanger op het podium.

Sophie Ellis-Bextor vertelde dat ze het tijdens haar tournee altijd leuk vind om zich ook te verdiepen in de steden waar ze gaat optreden. Zo liet ze afgelopen zondag horen dat ze zich verdiept had in de stad Utrecht en bracht een aantal leuke feitjes over onder andere de Domtoren. Ook vond het ze leuk om in de stad van Nijntje te zijn. In 2023 was Sophie Ellis-Bextor voor het eerst sinds 20 jaar weer op tournee in Europa met haar Kitchen Disco tournee, tijdens die shows liet ze het publiek al kennis maken met een klein rad wat op het podium stond. Op dit rad stonden allerlei liedtitels geschreven en zo was het voor Sophie, haar band en het publiek een verrassing welk lied er gespeeld ging worden. Bezoekers die in 2023 ook al bij een concert van Sophie waren herkenden het rad ook afgelopen zondag op het podium in Utrecht. Naast vele covers stonden er ook eigen nummers op het rad. Het publiek werd uiteindelijk getrakteerd op het sterke ‘I Won’t Change You’. Met ‘A Thousand Orchids’ was er ook aandacht voor nieuwe muziek, van het recente album ‘Hana’, op de setlist.

Voor een mooi rust momentje zorgde de kleine en zeer fijne uitvoering van ‘Young Blood’, waarbij Sophie alleen begeleid werd door de gitaar. Een prachtig kippenvel moment tijdens deze zeer energieke show in TivoliVredenburg. Een ander hoogtepunt tijdens dit concert was toen Sophie haar samenwerking met Armin van Buuren, ‘Not Giving Up On Love’, ten gehore bracht. Het publiek was uitzinnig en zong hard mee, aan het einde van dit lied kreeg Sophie dan ook een extra lang en enthousiast applaus van de fans in Utrecht.

Om het publiek nog meer te laten dansen werd er een zeer sterke medley ingezet waarbij ‘Lady (Hear Me Tonight), Groovejet (If This Ain’t Love)’ en ‘Can’t Fight This Feeling’ zeer goed in elkaar over gingen. Gevolgd door een zeer aanstekelijke uitvoering van ‘Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)’. Sophie danste er zelf ook flink op los op het podium en zocht veel contact met het publiek.

Met de klassieker ‘Murder On The Dancefloor’ werd het onofficiële einde van het concert ingeluid. Voor het overgrote deel van de fans en het publiek in Utrecht was dit een zeer fijne trip down memory lane naar de 00’s. Maar ook het feit dat ‘Murder On The Dancefloor’ nu, anno 2024, weer in de hitlijsten te vinden is, zal ervoor hebben gezorgd dat dit lied toch het grootste hoogtepunt van de avond was. Ook toen Sophie de danspasjes uit de videoclip liet zien werd dit met veel gejuich ontvangen.

‘Take Me Home’ was de eerste toegift in Utrecht en hiermee liet Sophie Ellis-Bextor voor de laatste keer alle voetjes van de vloer gaan in Utrecht. Voor een extra klein en intiem moment zorgde de laatste toegift. Samen met haar gitarist dook Sophie ineens bovenop de trappen op in Utrecht. Een prachtige en niet versterkte versie van ‘A Pessimist Is Never Disappointed’ maakte deze fantastische avond in TivoliVredenburg compleet. Het enige minpuntje was dat één meneer net wat te enthousiast er doorheen aan het praten was, waarop alle andere bezoekers hem duidelijk maakten stil te zijn tijdens dit moment.

Met een sterke en energieke show toverde Sophie Ellis-Bextor TivoliVredenburg om tot een ramvolle discotheek waarbij men niets anders kon doen dan lekker dansen en volop meezingen.

Deel: