Het mòs ensemble is klaar om de wereld te betoveren met hun nieuwste muzikale creatie. Op 22 maart 2024 zal hun langverwachte album ‘Pets & Therapy’ worden uitgebracht via W.E.R.F. Records, maar voordat het zover is, kunnen fans genieten van de derde vooruitgeschoven single van het album, genaamd ‘Yupla’.

mòs ensemble is een achtkoppige band uit het Vlaamse Gent. die in 2019 werd opgericht. De bandleden delen een passie voor avontuurlijke muziek die genres overschrijdt. Hun unieke sound combineert elementen van indie, jazz, pop en kamermuziek. mòs ensemble staat bekend om hun energieke live-optredens en hun talent voor het creëren van meeslepende soundscapes.

Sinds hun debuut in 2019 heeft het mòs ensemble zich ontwikkeld tot een achtkoppige band die de grenzen tussen genres opzoekt en uitdaagt. Met een unieke mix van indie, jazz en pop, weet de band moeiteloos te balanceren tussen verwondering en vastberadenheid, waarbij hun rijke arrangementen van stemmen en instrumenten volledig tot hun recht komen.

‘Pets & Therapy’ is een album dat voortdurend in transformatie is, net als de band zelf. De elf nummers op het album exploreren verschillende emoties en ideeën, van fragiele introspectie tot uitbundige expressie. De band, bestaande uit Astrid Creve, Marta Del Grandi, Roos Denayer, Ambroos Deschepper, Benjamin Hermans, Artan Buleshkaj, Kobe Boon en Simon Raman, put uit hun diverse muzikale achtergronden om een unieke sound te creëren die grenzen overschrijdt.

De videoclip van ‘Yupla’ is een visueel spektakel geworden van duizenden tandenstokers, ijslollystokjes en lucifers en sluit perfect aan bij de unieke sound van het mòs ensemble. Verwacht een betoverende reis vol kleuren, emoties en verbeelding, die je meeneemt naar de artistieke piek van deze getalenteerde band. Neen, het wordt geen standaard indie, jazz, pop of wat dan ook, het wordt gewoon een beleving van iets wat je niet vaak hebt gehoord: mòs ensemble dus.

Mis de première van de videoclip van ‘Yupla’ niet en duik mee in de betoverende wereld van het mòs ensemble, want hier zie je deze als eerste, natuurlijk op Maxazine:

mòs emsemble is de komende tijd live te zien:
19/04 Cc De Ververij, Ronse
20/04 Cultuurkapel De Schaduw, Ardooie
2/05 Feinkost Lampe, Hannover
3/05 Trafo, Jena
5/05 Café Roland, Pforzheim
7/05 Galao, Stuttgart
30/5 Hnita Jazzclub, Heist-op-den-berg
31/05 Ha Concerts, Gent
05/07, Gent Jazz Festival

Deel: