Het Rotterdam Bluegrass Festival 2024 heeft onlangs de eerste namen van hun line-up bekendgemaakt, en het belooft een primeur te worden voor Europese fans van bluegrassmuziek. Met opkomende acts zoals The Kody Norris Show, The Dirty Grass Players, Annie Bartholomew en The Slocan Ramblers die voor het eerst op het continent optreden, staat het festival klaar om nieuwe horizonten te verkennen binnen het folk- en bluegrass-genre. Naast deze veelbelovende talenten zullen ook gevestigde headliners zoals Dom Flemons en Seth Mulder & Midnight Run het publiek betoveren met hun meesterlijke vaardigheden en vermakelijke performances.

Guido de Groot, de initiator, directeur en programmeur van het festival, benadrukt het belang van deze aankondiging en de diversiteit van het programma. De line-up weerspiegelt zowel de traditionele als vernieuwende aspecten van bluegrass en folk, met artiesten die een breed scala aan stijlen en geluiden vertegenwoordigen. Van de traditionele klanken van Seth Mulder & Midnight Run tot de progressieve vibes van The Dirty Grass Players, belooft het festival een boeiende en gevarieerde muzikale ervaring te bieden voor alle bezoekers.

Naast de muzikale optredens biedt het festival ook een uitgebreid randprogramma met theater, kinderactiviteiten, workshops en een gevarieerde selectie van eetgelegenheden. Voorheen gehouden op Pijnackerplein, is het Rotterdam Bluegrass Festival nu verplaatst naar Noordplein en heeft zich ontwikkeld tot een inclusief en toegankelijk evenement dat liefhebbers van bluegrass en rootsmuziek van zowel binnen als buiten Nederland aantrekt.

Met de start van de early bird kaartverkoop op 29 februari en combitickets voor het hele weekend tegen een gereduceerde prijs, is het festival klaar om muziekliefhebbers te verwelkomen voor een weekend vol muzikale ontdekkingen en culturele uitwisselingen. Het Rotterdam Bluegrass Festival belooft een unieke en levendige ervaring te bieden waar muziek, cultuur en gemeenschap samenkomen in de bruisende stad Rotterdam. Mis deze kans niet om deel uit te maken van deze muzikale reis vol verrassingen en inspiratie!

Deel: