Afgelopen dinsdag speelde Frank Carter & The Rattlesnakes in de main stage van de 013 in Tilburg om hun laatste album ‘Dark Rainbow’ te promoten. Het voorprogramma werd verzorgd door de uit Liverpool afkomstige alternatieve rockband The Mysterines. De band bestaat evenals Frank Carter & The Rattlesnakes sinds 2015 en is opgericht door zangeres Lia Metcalfe die ook alle nummers schrijft en bassist George Favager.

De oorspronkelijke bezetting was als trio met drummer Chrissy Moore. Nadat Moore in 2020 de band verlaat wordt The Mysterines een kwartet met nieuwe drummer Paul Crilly en gitarist Callum Thompson die ook fungeert als achtergrondzanger. Op hun eigen Face Recordings label brengt The Mysterines een 7-tal singles en wat EP’s uit. In maart 2021 tekent de band bij Fiction Records dat in 2022 hun debuutalbum ‘Reeling’ uitbrengt. In middels is een nieuw album in de maak waar ook de pas uitgebrachte single ‘Stray’ op zal staan en wat deze avond ook ten gehore werd gebracht.

The Mysterines wist de 30 minuten speeltijd die ze kregen goed te benutten en ze kregen het publiek enthousiast mee. Een goede opwarmer dus voor zover dat nodig is bij Frank Carter & The Rattlesnakes. Later op de avond zouden we The Mysterines nogmaals zien toen ze het podium op kwamen om samen met Frank Carter & The Rattlesnakes het voorlaatste nummer ‘I Hate You’ te spelen.

Ik was benieuwd hoe het publiek zou gaan reageren op de nummers van het nieuwe album aangezien de muziek niet drastisch maar toch wel enigszins afwijkt van zijn vorige albums. De punk-rock van de beginjaren heeft langzaam aan plaats gemaakt voor moderne rock die af en toe doet denken aan Muse of Arctic Monkeys overigens zonder deze bands te kopiëren. Om 21:00 betraden Frank Carter & The Rattlesnakes het podium en begonnen ze met het nummer ‘Can I Take You Home’ wat op het nieuwe album ‘Dark Rainbow’ staat. Het nummer werd meteen goed ontvangen door de zo goed als uitverkochte 013. Met de acceptatie van de ietwat veranderende muzikale koers zat het dus wel goed. Vanaf de eerste seconde van opener ‘Can I Take You Home’ tot en met de laatste seconde van het afsluitende nummer ‘Man Of The Hour’ had de charismatische Frank Carter de 013 compleet in zijn greep.

De vlam sloeg echt in de pan bij het vierde nummer van de avond ‘Devil Inside Me’ wat op het debuutalbum ‘Blossom’ staat. Na ‘Devil Inside Me’ volgden er nog wat ‘oudjes’ namelijk ‘Kitty Sucker’, ‘Wild Flowers’ en ‘Tyrant Lizard King’. Daarna kwam er weer een ‘Dark Rainbow’ nummer genaamd ‘Honey’. Hierna kregen we de in 2022 uitgebrachte single ‘The Drugs’ te horen. Dit nummer wordt zelden gespeeld door Frank Carter & The Rattlesnakes en was dus een aangename verrassing. Hierna was het album ‘Sticky’ aan de beurt met de nummers ‘My Town’ en ‘Cupid’s Arrow’. Vervolgens kwamen de ‘Dark Rainbow’-nummers ‘Brambles’, de mooie ballad ‘Sun Bright Golden Happening’ dat meteen gevolgd werd door het snoeiharde ‘Juggernaut’ dat op het debuut staat. De reguliere set werd afgesloten met ‘Happier Days’ en een akoestische versie van ‘End Of Suffering’. Hierna verlieten Frank Carter & The Rattlesnakes het podium om na een korte pauze terug te keren voor het spelen van 4 toegiften. Eerste toegift is ‘Crowbar’ gevolgd door ‘Lullaby’. Daarna werd het druk op het podium als Frank Carter voorprogramma The Mysterines het podium op riep om samen het nummer ‘I Hate You ‘ ten gehore te brengen. Het werd hoe langer hoe drukker omdat Frank Carter niet alleen The Mysterines het podium op had geroepen maar ook de gehele roadcrew met uitzondering van de licht-en geluidsman die nog een nummer moesten werken en na het allerlaatste nummer al crowdsurfend van hun werkplek midden in de zaal naar het podium werden geholpen onder het toeziend oog van baas Frank Carter himself. Het was een onvergetelijke avond voor alle aanwezigen. Frank Carter gaf je het gevoel dat je naar ze aan het kijken was in een klein zaaltje in plaats van een concertzaal met een capaciteit van 3000 man en dat is verdomd knap!

Deel: