Heavy metal legende Accept komt met eerste single en tevens titelnummer van hun aankomende album. ‘Humanoid’, zoals de naam luidt bevat vlijmscherpe riffs in echte Accept-stijl en gaat over onze afhankelijkheid van technologie. De dystopische sfeer van de begeleidende videoclip complimenteert het nummer perfect en toont een schril contrast tussen een videomuur en de band die er live voor optreedt.

Accept, opgericht in 1976, was een van de eerste grote Duitse metal bands die internationale erkenning kreeg door middel van nummer 1 noteringen en gouden platen. Ze beïnvloedde daarmee een hele generatie bands die na hen starten. Accept is altijd aan de top gebleven, ze bestormde de hitlijsten, speelden ontelbare uitverkochte shows en waren headliners op vele Internationale festivals.

Fans krijgen de kans om de nieuwe nummers live te horen kort na de release van Humanoid tijdens Accept’s Zuid-Amerikaanse tournee, die eind april van start gaat en daarnaast op vele grote Europese zomerfestivals – waaronder Hellfest, Wacken en Masters of Rock. Tickets voor Accept’s Europese headline-tour in het najaar van 2024 zijn ook reeds in de verkoop.

Accept over ‘Humanoid’:

“The song plays with the omnipresent topic of Artificial Intelligence (AI). In a strange way, we have entered exciting times now… This Digital Revolution has a huge impact, probably bigger than anything humankind has ever gone through. The Industrial Revolution was huge, but this might be even bigger, and we’re just at the beginning of it. However, I’m also a little afraid that humanity gets lost and pushed aside in all this stuff. The song is pretty impactful and provoking!”

Het album werd opgenomen met de toonaangevende metalproducer Andy Sneap (Judas Priest, Amon Amarth, Testament, Saxon, etc.) in zijn Backstage Recording Studios Ltd. in Derbyshire, UK. Humanoid is wederom een enorme muzikale prestatie en opnieuw een top album in de Accept-catalogus. Humanoid zal wereldwijd in verschillende formaten uitkomen, waarvan sommige strikt gelimiteerd.

‘Humanoid’ kan zich meten met genreklassiekers als Balls To The Wall – goud in de VS en Canada, Metal Heart en nieuwere meesterwerken als Blood of the Nations en het nummer 1 hit album Blind Rage. Hun albums staan ​​regelmatig in de nationale Top 10-verkooplijsten, met een wereldwijde verkoop van meer dan 17 miljoen.

Accept heeft gevoelige onderwerpen nooit geschuwd, en dit album is daarop geen uitzondering. Toch is het 17e studioalbum van de band zeker geen conceptalbum. Het gaat over onderwerpen als AI en hoe onze afhankelijkheid van technologie langzaamaan onze individualiteit wegneemt. Accept waarschuwt hiervoor op het nieuwe album en in het bijzonder op titelnummer Humanoid. Omdat zanger Mark Tornillo niet echt een liefhebber van het digitale tijdperk is, compenseert hij dit op het titelnummer door middel van pure, rauwe emoties, onze zwakheden, belangrijke overgangsrituelen die we tegenkomen op het levenspad en kenmerken die ons uniek en menselijk maken, zoals ons ongemakkelijk voelen, ouder worden, omgaan met pijn, teleurstelling en de laatste stop voor iedereen: de dood.

Het album ‘Humanoid’ komt uit op 26 april 2024!

Tracklist Humanoid:

1 Diving Into Sin
2 Humanoid
3 Frankenstein
4 Man Up
5 The Reckoning
6 Nobody Gets Out Alive
7 Ravages Of Time
8 Unbreakable
9 Mind Games
10 Straight Up Jack
11 Southside Of Hell

Humanoid zal beschikbaar komen in de volgende versies:

– Ltd Box incl. CD Mediabook + Flag, Keytool in Guitar Look, Lighter, Photo Card, Textile Sticker – Napalm Records Mailorder exclusive (strictly limited to 1000 copies worldwide)
– 1-LP Gatefold Vinyl SPLATTERED CRISTALLO, BLACK, BLUE, GREEN, YELLOW, WHITE Die-Hard Edition + 12 inch Booklet + Slipmat + Patch + Record Butler – Napalm Records Mailorder exclusive, (strictly limited to 666 copies worldwide)
– 1-LP Gatefold Vinyl SOLID BABY BLUE – Napalm Records Mailorder exclusive (strictly limited to 300 copies worldwide)
– 1-LP Gatefold Vinyl TRANSLUCENT TURQUOISE – Napalm Records North America exclusive (strictly limited to 300 copies worldwide)
– 1-LP Gatefold Vinyl CRISTALLO – JPC exclusive (strictly limited to 300 copies worldwide)
– 1-LP Gatefold Vinyl TRANSLUCENT ORANGE – EMP exclusive (strictly limited to 300 copies worldwide)
– 1-LP Gatefold Vinyl SILVER – Platekompaniet exclusive (strictly limited to 400 copies worldwide)
– 1-LP Gatefold Vinyl SOLID ROYAL BLUE – North American Indies exclusive (strictly limited to 1100 copies worldwide)
– 1-LP Gatefold Vinyl BLACK
– 1-CD Mediabook w/ 28 pages booklet + 1 Bonus Tracks – limited edition
– 1-CD 6 pages Digisleeve + 12 pages booklet
– World exclusive 7“ vinyl incl. ”Humanoid” and “The Reckoning”, physically unreleased – only available with METAL HAMMER Germany May issue incl Accept cover story (street date April 12th), before the new album drops
– Digital Album

Deel: