Het tweede album van Maxwell Farrington en le Superhomard, ‘Please, Wait’ is een retro odyssee die conventionele grenzen overstijgt en luisteraars uitnodigt voor een betoverende reis terug naar de jaren zeventig van de vorige eeuw. In dit droomlandschap van weelderige orkestraties en prozaïsche teksten komen de Australische zanger Maxwell Farrington en Le Superhomard uit Frankrijk samen, waarbij hun gedeelde ervaringen uit jaren van toeren en muzikale verkenning tot uiting komen. In tegenstelling tot hun eerste album, dat gedwongen door de pandemie op afstand tot stand kwam, is ‘Please, Wait’ een resultaat van samenwerking en creatieve synergie tussen de twee artiesten.

‘Please, Wait’ is een goed doordachte muzikale symbiose van het duo, geïnspireerd door artiesten als Sean O’Hagan, Lee Hazlewood en Scott Walker. De oorsprong van het album ligt in een toevallige ontmoeting tijdens het MaMA Festival in 2019, waar Farringtons soulvolle a capella vertolking van een nummer van Burt Bacharach meteen een vonk deed overslaan tussen de twee muzikanten. Deze ontmoeting legde de basis voor een gezamenlijke reis die resulteerde in de creatie van dit buitengewone album.

Het productieproces achter ‘Please, Wait’ getuigt van de toewijding van het duo aan innovatie en perfectie. Van de eerste tracks die in de herfst van 2022 werden opgenomen tot de zorgvuldige heruitvoering van het album in L’Autre Canal met medewerking van opera- en conservatoriummuzikanten, is ‘Please, Wait’ een rijk tapijt van zowel klassieke als hedendaagse geluiden. Door het integreren van diverse instrumenten zoals strijkers, koperblazers, houtblazers, pedal steel en theremin, wordt het album verrijkt met frisse en eclectische klanken die de muzikaliteit naar nieuwe hoogten tillen.

Nummers als ‘Moonlit Carousel’ en ‘Whispers in the Garden’ tonen de experimentele geest van het duo, waar betoverende synthesizers en ingewikkelde arrangementen samenkomen om een multidimensionale luisterervaring te creëren. De combinatie van Farringtons fluwelen baritonzang met Vaillants suggestieve composities resulteert in een tijdloos juweel dat doet denken aan klassiekers, maar een eigentijdse twist heeft. De bijdrage van de Libanees/Engelse zangeres Nadine Khouri op ‘Postprandial Promenade’ voegt nog meer cachet toe aan het album, terwijl het nummer ‘The Nimbostratus Jig’ op prachtige wijze moderne en retro sounds combineert voor een unieke luisterervaring.

‘Please, Wait’ gaat verder dan een gewoon album; het is een meeslepende reis naar een wereld waar luisteraars kunnen verdwalen in de schoonheid en het hedonisme van twee artiesten die de essentie van het epicurisme belichamen. Met dit muzikale meesterwerk hebben Farrington en le Superhomard een moderne klassieker gecreëerd die tijdloos is en nog lang zal beklijven na de laatste noten. Een heerlijk album om met een koptelefoon te beluisteren en volledig in op te gaan. (8/10) (Talitres)

Deel: