Reinier Baas (1985) is een gitarist en componist uit Nederland met een kenmerkende DIY benadering en een eigenzinnig oeuvre. Zijn meest recente albums zijn ‘Mokum In Hi-Fi’ (2019), met zijn langdurige samenwerkingspartner Ben van Gelder, en ‘Smash Hits’ (2018), met van Gelder en het met een Grammy bekroonde Metropole Orkest. Zijn veelgeprezen album uit 2016, getiteld ‘Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix’, en zijn album uit 2012 ‘Mostly Improvised Instrumental Indie Music’ leverden hem beiden een Edison Award op.

Meer recentelijk heeft hij twee albums uitgebracht met Kit Downes en Jonas Burgwinkel onder de naam ‘Deadeye’ en daarnaast lanceerde hij een reeks van vier EP’s genaamd ‘#oneminuteradio’. Elke EP bevat tien composities van één minuut lang, wat resulteert in zijn meest gevarieerde output tot nu toe.

In april wordt zijn nieuwste album uitgebracht: ‘Relief Party’. ‘Dance music for odd people’ geschreven gedurende die lang vervlogen tijd toen we nog elkaars kapper waren en er een volkswoede losbarstte rond toiletpapier.. Een viering van het leven, van de collectieve menselijke ervaring en, bovenal, van een nieuw album met de beste avant-jazz buitenbeentjes van Europa. Met bijdragen van een indrukwekkende line-up, waaronder Louis Cole, Ben van Gelder, Joris Roelofs, Kit Downes en vele andere getalenteerde muzikanten, is ‘Relief Party’ een boeiende toevoeging aan de voortdurend evoluerende discografie van Reinier Baas.

De eerste single ‘Negative Nancy’ is nu uit.

Deel: