Little Simz, de onbetwiste grootheid in de hedendaagse hiphopscene, heeft met haar nieuwste EP ‘Drop 7’ wederom bewezen dat ze een krachtige en vernieuwende artiest is. Haar artistieke evolutie sinds het bejubelde album ‘Grey Area’ uit 2019 is opmerkelijk te noemen. Waar ‘Grey Area’ alom werd geprezen om zijn rauwe eerlijkheid en scherpe teksten, heeft Little Simz met ‘Drop 7’ een nieuwe weg ingeslagen waarbij ze elementen van donkere Detroit techno en Dembow beats op unieke wijze in haar muziek heeft verweven.

Sinds haar doorbraak met ‘Grey Area’ heeft Little Simz gestaag gewerkt aan het verfijnen en uitbreiden van haar geluid. Haar meesterwerk ‘SIMBI (Sometimes I Might Be Introvert)’ markeerde een keerpunt in haar carrière en liet zien dat ze bereid was om artistieke risico’s te nemen en buiten de gebaande paden te treden. Met ‘Drop 7’ gaat ze nog een stap verder en toont ze haar vermogen om te experimenteren met nieuwe geluiden en stijlen, zonder haar kenmerkende scherpte en creativiteit te verliezen.

De samenwerking tussen Little Simz en producer Jakwob op ‘Drop 7’ is een van de hoogtepunten van de EP. Jakwob, bekend van zijn werk met artiesten als Ellie Goulding en Celeste, brengt zijn unieke productiestijl naar voren en creëert samen met Little Simz een dynamische en meeslepende klankwereld. Tracks als ‘Mood Swings’ en ‘Fever’ laten zien hoe de energie van Little Simz perfect samensmelt met de inventieve productie van Jakwob, resulterend in een verbluffend mooie en vernieuwende luisterervaring.

Wat ‘Drop 7’ echt onderscheidt, zijn de subtiele integraties van elementen uit genres als Detroit techno en Dembow. In nummers als ‘SOS’ en ‘Fever’ zijn de invloeden van deze genres duidelijk hoorbaar, maar worden ze op zo’n manier gebruikt dat ze naadloos passen in het geluidsuniversum van Little Simz. De hypnotiserende ritmes en pulserende beats voegen een extra laag toe aan de al complexe en gelaagde muziek van de artiest.

Little Simz’ vermogen om te evolueren en te experimenteren met nieuwe geluiden en stijlen, gecombineerd met haar scherpe teksten en krachtige stem, maken van ‘Drop 7′ een EP die de luisteraar keer op keer zal verrassen en imponeren. Met een welverdiende 9/10 is dit meesterwerk een bewijs van Little Simz’ ongeëvenaarde talent en haar status als een van de meest opwindende artiesten in de hiphop van vandaag.(9/10) (Awal recordings Ltd)

Deel: