In juni brengen St. Paul & The Broken Bones hun legendarische liveshow voor het eerst sinds de zomer van 2022 naar Europa. In de reeks data staan steden als Londen, Kopenhagen, Oslo, Amsterdam en meer. Paul Janeway van de band vertelt: “We are so excited to come over the Atlantic and see y’all in the UK/EU. There will be first times on this tour and there will also be familiar spots for us. So don’t miss it. We can’t wait to see y’all.”

De komende optredens vieren het veelgeprezen album ‘Angels In Science Fiction’ van St. Paul & The Broken Bones, dat nu verkrijgbaar is bij ATO Records. Angels In Science Fiction, geproduceerd door Matt Ross-Spang (Jason Isbell, John Prine, Elvis Presley) en opgenomen in de Sam Phillips Recording Studio in Memphis, werd geschreven in een tijdsbestek van een paar weken nadat bandleider Paul Janeway hoorde dat zijn vrouw zwanger was van hun dochter Marigold. Naar het voorbeeld van grootheden als Aristoteles, William James en John Steinbeck schreef Janeway het album als een reeks brieven aan zijn toen nog ongeboren dochter.

St. Paul & The Broken Bones, opgericht in Birmingham, Alabama in 2011, bestaat uit Paul Janeway (zang), Jesse Phillips (bas), Browan Lollar (gitaar), Kevin Leon (drums), Al Gamble (keyboards), Allen Branstetter ( trompet), Chad Fisher (trombone) en Amari Ansari (saxofoon). Het achtkoppige ensemble bestormde de wereld met hun debuut ‘Half the City’ uit 2014, waarmee ze een geluid creëerden dat al snel een visitekaartje werd en de band een hele reeks grote festivals bezorgde, waaronder Lollapalooza, Coachella en Glastonbury.

De groep is bij elke plaat hun geluid blijven uitbreiden, waarbij ze veel verder gingen dan old-school soul naar strakke zomerse funk en klassieke disco op albums als ‘Young Sick Camellia’ uit 2018. Hun nieuwste LP, ‘Angels In Science Fiction’, strekt hun ledematen nog verder uit en bouwt voort op de schimmige psychedelia en ingewikkelde, experimentele R&B van ‘The Alien Coast’ uit 2022. Op de nieuwe plaat is Janeway op zijn allerbest. Met Angels In Science Fiction hebben St. Paul & The Broken Bones hun meest ontroerende, veelomvattende werk gecreëerd, dat hun hele sonische en emotionele reikwijdte omvat.

TOURDATA:

05 juni: Londen, VK – Indigo At The O2
07 juni: Hilvarenbeek, NL – Best Kept Secret
08 juni: Hamburg, DE – Elbjazz**
10 juni: Kopenhagen, DK – Amager Bio
11 juni: Stockholm, SE – Hamburger Börs
12 juni: Oslo, NO – Kosmopolitische scène
14 juni: Bergen, NO – Bergenfest **
16 juni: Göteborg, SE – Trädgårn
17 juni: Aarhus, DK – Voxhall
19 juni: Amsterdam, NL – Melkweg
22 juni: Vitoria-Gasteiz, ES – Azkena Rockfestival **
23 juni: Madrid, ES – Noches del Botánico **

**festivaldata

Deel: