Het tweedaagse festival Dauwpop heeft haar tweede reeks acts bekend gemaakt, die op 31 mei en 1 juni in de bossen van Hellendoorn te zien zullen zijn. De line-up is fors uitgebreid met zowel nationale als internationale acts. DI-RECT, The Kooks en Son Mieux voeren de vijfentwintig nieuwe namen aan. Eerder werd al bekendgemaakt dat onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Froukje, Dinosaur Jr. en Kraantje Pappie zullen optreden.

Met de toevoeging van The Kooks haalt Dauwpop een mooie internationale naam binnen, een band die al bijna twintig jaar onderweg is en ondertussen een nieuwe generatie fans aan zich weet te binden. Son Mieux, uit Den Haag die vorig jaar het publiek betoverde, keert op de vrijdag voor de derde keer terug op het podium van Dauwpop. Met het bijna 25-jarige bestaan van DI-RECT, staat deze band klaar om op de Dauwpop-stage te gaan rocken.

Dauwpop is dé plek waar ook namen spelen die verdienen om ontdekt te worden. En het wordt nog beter. Er komen nog meer namen na deze tweede golf aan acts, wat betekent dat de line-up nog voller en verrassender wordt. Dauwpop-directeur Rob Telgenkamp is enthousiast over de toevoeging van meer dan 25 namen aan de reeds aangekondigde line-up. “Na het winnen van de Publieksprijs voor Beste Festival in 2023, zijn we ons bewust van de verwachtingen van onze bezoekers. We hebben het aan hen te danken en doen stinkend ons best om onszelf te overtreffen.”

De nieuwe lijst met toevoegingen staat vol met spraakmakende acts uit zowel binnen- als buitenland. DI-RECT, The Kooks, Son Mieux, Paul Elstak, Ghostwoman, GIRLBAND!, Gallus, Dool, Outsiders, Freddy Moreira, Johan, The Southern River Band, Nova Twins, Albin Lee Meldau, CHO, Whispering Sons, Sera, Bilal Wahib en Bizzey. De volgende nieuwe namen Master Peace, Lambrini Girls, The Indien, Roxy Dekker, The Vices, Rens, Jaïr & Ome Uncle en Droom Dit, die afgelopen maand al te zien waren op Eurosonic Noorderslag, kun je straks ontdekken in de bossen van Hellendoorn..

Deel: