Melanie, het legendarische folk-popicoon wiens optreden op het historische Woodstock Festival in 1969 haar carrière lanceerde, bleef het publiek boeien lang nadat de tegencultuurrevolutie kwam en ging. Ze heeft gedurende haar decennialange carrière meer dan 25 studioalbums uitgebracht, naast meerdere compilaties. Maar het zijn altijd haar liveoptredens geweest die het meeste weerklank vonden bij haar publiek. Nu hebben de fans reden om feest te vieren, aangezien een van haar beste live-opnames op zowel cd als, voor de eerste keer ooit, op vinyl zal verschijnen!

Melanie Safka, beter bekend als Melanie werd geboren op 3 februari 1947 in Astoria, New York. Ze brak door in de late jaren 60 en vroege jaren 70 en staat bekend om haar unieke stem en akoestische muziekstijl. Melanie’s doorbraak kwam met haar optreden op het iconische Woodstock-festival in 1969, waar ze indruk maakte met haar emotionele performance, inclusief het tijdloze nummer “Brand New Key’. Haar kenmerkende geluid combineert folk, pop en rockinvloeden, wat haar onderscheidt van haar tijdgenoten.

In 1971 bracht Melanie haar meest succesvolle album uit, ‘Gather Me’ met het bekende nummer ‘Lay Down (Candles in the Rain)’. Haar introspectieve songwriting en authentieke vocale expressie hebben haar een toegewijde fanbase opgeleverd. Gedurende haar carrière heeft Melanie talloze albums uitgebracht en is ze blijven optreden, en nu is Melanie terug met een nieuw album, ‘One Night Only’.

Melanie – One Night Only

“One Night Only – The Eagle Mountain House” is een betoverend live-optreden, opgenomen in de intieme setting van de Eagle Mountain House club in Jackson, New Hampshire, in 1984. Deze release is veel meer dan een simpele concertopname; het is een muzikale reis door Melanie’s illustere carrière, waarbij ze haar emotionele diepgang en muzikale genialiteit vastlegde, van haar kenmerkende hit ‘Brand New Key’ uit 1971 tot haar soulvolle cover van ‘Ruby Tuesday’ van The Stones. Bovendien zullen fans blij zijn om haar opwindende uitvoering te horen van het geliefde ‘Lay Down (Candles In The Rain)’, een nummer geïnspireerd op haar Woodstock-optreden, dat gedurende haar hele carrière een hoofdbestanddeel van haar liveset is geweest. De track wordt nu opnieuw uitgebracht als single op alle grote platforms als voorproefje van het volledige concert als een groot ‘dankjewel’ aan Melanie’s fans over de hele wereld.

‘One Night Only’ zal verschijnen als 2CD-set en op 16 februari digitaal, terwijl de 2LP-vinylversie een paar weken later verschijnt.

Tracklijst “One Night Only”:

DISC 1
1. Look What They’ve Done To My Song, Ma
2. Didn’t You Ever Love
3. It Don’t Matter Now
4. Clock Strikes Twelve
5. Brand New Key
6. Lover’s Lullaby
7. Damn Ol Apathy
8. Champagne Song
9. Groundhog Day
10. Cyclone
11. Boy Next Door

DISC 2
1. Psychotherapy
2. If You Don’t Know You Love Me
3. Running After Love
4. Roadburn
5. Just Can’t Do It
6. Just Can’t Do It (Sing Along)
7. Mushroom Joke
8. Ruby Tuesday
9. Stand By Me
10. It’s Not A Job
11. Beautiful People
12. Lay Down (Candles In The Rain)

Deel: