Fools Garden, de Duitse poprockband, werd als Fool’s Garden opgericht in 1991 in Pforzheim. De band bestaat uit zanger/gitarist Peter Freudenthaler en gitarist/vocalist Volker Hinkel, die ook verantwoordelijk is voor het schrijven van de meeste nummers. De naam komt vanuit het idee van een plek te zijn waar dwazen hun ideeën en creativiteit laten groeien. Fools Garden brak door in 1995 met hun derde album ‘Dish Of The Day’, waarop de megahit ‘Lemon Tree’ staat. Dit nummer katapulteerde de band naar internationaal succes en vestigde hen als een van de toonaangevende acts in het poprockgenre. Het succes werd gevolgd door andere albums zoals ‘Go And Ask Peggy For The Principal Thing’ en ‘For Sale’ in latere jaren.

Met hun aanstekelijke melodieën en slimme teksten heeft Fools Garden een blijvende indruk achtergelaten op de muziekscene. Ondanks enkele wisselingen in de bezetting blijft de band actief en creëert ze nog steeds nieuwe muziek, waarmee ze hun positie als een van Duitslands meest geliefde poprockacts behoudt.

Tijd nu om de muzikale footprint van Fools Garden vast te leggen; 15 nummers die volgens frontman Peter Freudenthaler de beste nummers zijn om het totale oeuvre van de band te beschrijven. We vroegen aan Peter Freudenthaler zelf om de nummers die hem het beste kenmerkten te noteren. Peter nam de uitdaging aan en stelde hierop exclusief voor Maxazine de muzikale footprint van zichzelf samen: De beste verzameling Fools Garden-tracks om de band in korte tijd het best te leren kennen. Niet zonder trots presenteert Maxazine: Fools Garden Essentials, samengesteld door Peter Freudenthaler.

Deel: