Afgelopen zaterdag 29 december gaf Supersister een concert in De Groene Engel in Oss.

Het Haagse trio Supersister van Robert Jan Stips, Rinus Gerritsen en Leon Klaasse ging afgelopen najaar weer met een aantal clubshows dhet land door. Ze schrijven al sinds 1968 muziekgeschiedenis met hun progressieve pop. In januari stonden ze nog in een uitverkocht Paard met een bijzondere show met het residentieorkest. De shows van dit najaar waren zonder dit orkest, maar vooraf beloofde het niet minder bijzonder te worden.

Van Haagse schooljongens tot psychedelische rocksterren. De Haagse band Supersister schreef al vanaf 1968 muziekgeschiedenis in de residentie. Denk aan progressieve pop, jazzinvloeden, swing
ende loopjes en zo nu en dan een grappige Zappa twist.

Zei je Den Haag, dan zei je underground. Vijftig jaar geleden besloot een aantal leerlingen van het Grotius Lyceum om zich onder te dompelen in de experimentele schwung die er in de lucht hing. De brede ontwikkeling van Supersister, die je niet zomaar op Spotify weet te vinden, is daarmee onlosmakelijk verbonden aan de ontwikkeling van Den Haag als muziekstad. De groep speelde dan ook als één van de eerste in het in 1972 vers opgerichte Paard van Troje. Later werkte muzikaal leider Robert Jan Stips ook samen met oa Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en natuurlijk NITS.

Maxazine’s fotograaf Rob Verbrugge was aanwezig bij dit concert en schoot een aantal mooie foto’s die wij jullie niet willen onthouden.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: