Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ásgeir @ TivoliVredenburg.

Concerttip maandag 4 december: Ásgeir @ TivoliVredenburg

Zijn muziek vormt een wonderbaarlijke kruisbestuiving waarin indie-folk, R&B en elektronica samenzweren tot weerbarstige en hartverwarmende popsongs. De liedjes op Ásgeir’s debuutalbum ‘In the Silence’ hadden een bijzonder kenmerk: alle songteksten kwamen niet van hemzelf, maar zijn vader, poëet Einar Georg Einarsson. Opvolger ‘Afterglow’ zette die stijgende lijn dapper voort, met extra nadruk op kleurrijke, vervormde synths en bijzondere experimenten met stem en elektronische beats.

Deel: