Het Luikse jazzfestival Jazz à Liège heeft de eerste headliner voor de editie van 2024 bekendgemaakt. Het Amerikaanse jazz-fusion ensemble Snarky Puppy zal op 3 mei optreden in Le Forum.

Snarky Puppy is een van de meest succesvolle jazzbands van de afgelopen jaren. De band heeft vijf Grammy Awards gewonnen, waaronder een voor hun meest recente album Empire Central (2022). Snarky Puppy staat bekend om hun eclectische mix van jazz, funk, rock en soul. De band wordt geleid door bassist en bandleider Michael League.

Jazz à Liège is een jaarlijks terugkerend jazzfestival dat wordt gehouden in Luik, België. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1970 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste jazzfestivals van Europa. In 2023 stonden onder meer Diana Krall, Juliette Armanet en Avishai Cohen op het programma.

De editie van 2024 van Jazz à Liège vindt plaats van 3 tot en met 6 mei 2024. Naast Snarky Puppy worden nog meer namen bekendgemaakt in de komende maanden.

Foto (c) Stella K

Deel: