Het uitverkochte concert van de Eindhovense formatie Slagerij van Kampen in Theater Geert Teis te Stadskanaal, dat ter viering van hun 40-jarig jubileum werd georganiseerd, kan met recht als een indrukwekkende mijlpaal worden bestempeld. Deze buitengewone gebeurtenis bracht op meeslepende wijze het verleden en het heden van de band samen, resulterend in een onvergetelijke live-ervaring die het publiek diep zou raken.

De bandleden zelf, overweldigd door hartverwarmende energie, werden tijdens hun optreden ondersteund door verbluffende visuele effecten, wat het visuele aspect van het concert versterkte. Niettemin, te midden van al deze pracht en praal, werd het absoluut hoogtepunt van de avond gecreëerd door de onmiskenbare, oerkrachtige percussiegeluiden. Slagerij van Kampen wist andermaal te bevestigen waarom ze beschouwd worden als een tijdloos fenomeen in de wereld van ritmische muziek.

Het kostbare erfgoed van de band, dat in 1982 het levenslicht zag dankzij de inzet van Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk, werd met uiterste toewijding en aandacht voor detail gedeeld. Opmerkelijk was dat ondanks het feit dat beide oprichters niet langer op het podium konden staan vanwege gezondheidskwesties, ze hun betrokkenheid behielden, waardoor de voortzetting van Slagerij van Kampen gewaarborgd bleef. Tegenwoordig bestaat de percussiegroep uit Olaf Fase, Boudine van Slobbe, Clara de Mik en Johan Boere, die aangevuld met gitarist Robin van Vliet dat kleurrijke verleden en het krachtige heden tot een indrukwekkende live-ervaring versmelten.

Gedurende het concert, waarin een prachtige dwarsdoorsnede van vier decennia muzikaal werk ten gehore werd gebracht, gaf Johan Boere het publiek een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis van de band, dit alles begeleid door korte momenten van reflectie tussen de nummers door. Deze intermezzo’s boden de individuele bandleden de kans om hun virtuositeit op het podium te demonstreren, waardoor de veelzijdigheid en het vakmanschap van Slagerij van Kampen extra werden benadrukt.

De reguliere setlist werd opgevolgd door een toegift die door het enthousiaste publiek met open armen werd ontvangen. Onder een oorverdovend applaus nam Slagerij van Kampen met warmte en oprechte dankbaarheid afscheid van hun loyale fans. Deze jubileumtournee bewees overduidelijk dat na vier decennia de kracht en inspiratie van de band onverminderd sterk blijven, en dat ze hun muzikale erfenis in de wereld van de percussiemuziek met een ongeëvenaarde passie voortzetten. Het concert was dan ook een meesterlijke viering van hun lange en bewonderenswaardige carrière.

Deel: