The Guru Guru brengt op 27 oktober hun nieuwe studioalbum ‘Make (Less) Babies’ uit. Als voorgerecht en smaakmaker hebben ze nu de vierde single uitgeworpen: ‘In 2073 (Plenty of Other Fish in the Sea)’.

Gitarist Jan Vigria was drie jaar geleden al heel duidelijk tegen Maxazine: “We houden de genres buiten ons repetitielokaal. We willen niet klinken als… Gewoon schrijven tot het vet klinkt.” En daar heeft hij zich met zijn Guru Guru maten ook deze keer weer keurig aan gehouden.

‘In 2073 (Plenty of Other Fish in the Sea)’ begint donker en onheilspellend, alsof je ergens onder water drijft.  Om vervolgens ruimte te maken voor heerlijke, vette gitaren, en smakelijk beukende drums. De opzwepende (klaag)zang slikt ook lekker weg en inspireert tot een hapje mee-eten. Altijd knap hoe The Guru Guru zoveel spannende wendingen en ogenschijnlijke tegengestelde smaken weet tot combineren tot één geheel, zonder overdaad. Met een tekst die niet zou misstaan op een menukaart van het betere visrestaurant bij u in de buurt.

Huh? Waar gaat dit over, vraagt u zich af? Ja, we hebben het nog steeds over de nieuwe single van The Guru Guru. Uitgebracht in 2023, maar handelend over het jaar 2073, als de zeespiegel ongekend hoog staat. Als plaatsen met nu nog droge voeten, zijn veranderd in badplaatsen aan zee. “Het is een sarcastisch reclamespotje voor die nieuwe badplaatsen en hun visspecialiteiten.” De onderliggende boodschap is duidelijk: We moeten onze zeeën en oceanen nu beschermen. En past dus naadloos in de gedachte dat wij onszelf én de aarde langzaam kapot maken, het centrale thema de nieuwe plaat ‘Make (Less) Babies’…

Zowel de single als de plaat zijn volledig zelf opgenomen en geproduceerd in Farrm studio te Hasselt. Met heel veel gevoel voor de live vibe. Daarin is The Guru Guru ook nu weer ijzersterk. Zoals Jan Vigria al zei “We zijn niet bezig met hoe we zouden moeten klinken of wat we moeten bereiken. Als de muziek spreekt, dan gebeurt dat vanzelf wel.”

Nou, de muziek heeft inderdaad weer gesproken. We kunnen aan tafel. Eet smakelijk met ‘In 2073 (Plenty of Other Fish in the Sea)’. Een single die zich als een vis in het water voelt in de muzikaal nog steeds zeer spannende vijver van The Guru Guru.  Maar… verslik u niet. We hebben u gewaarschuwd: Bij deze de nieuwe van The Guru Guru, in primeur op Maxazine natuurlijk!

The Guru Guru live:
06.10 – Bolwerk, Sneek (NL) (support De Staat) (SOLD OUT)
07.10 – Burgerweeshuis, Deventer (NL) (support De Staat) (SOLD OUT)
07.10 – Bounty Fest, Lommel (BE)
10.10 – Mezz, Breda (NL) (support De Staat) (SOLD OUT)
12.10 – Thank us later, Brussels (BE)
19.10 – Petit Bain, Paris (FR) (with It It Anita)
27.10 – La Cave Aux Poetes, Roubaix (FR) (with It It Anita)
28.10 – Humus Fest, Fri-Son, Fribourg (CH)
31.10 – La Ferronnerie, Pau (FR)
01.11 – Rise & Fall festival, Niort (FR) (with Birds in Row)
02.11 – Sortie 13, Pessac (FR)
03.11 – Quai M, La Roche Sur Yon (FR) (with Birds in Row)
04.11 – Le Florida, Agen (FR) (with It It Anita)
09.11 – De Werf, Farrm, Hasselt (BE)
10.11 – L’Antre Peaux, Bourges (FR) (with It It Anita)
11.11 – Le Ferrailleur, Nantes (FR) (with Birds in Row)
16.11 – Chinastraat, Gent (BE)
01.12 – Le Confort Moderne, Poitiers (FR)
02.12 – Connexion Live, Toulouse (FR)
08.12 – Fluor, Amersfoort (NL)
09.12 – V11, Rotterdam (NL) (LOW TICKETS)
15.12 – La Zone, Liège (BE)
16.12 – Paul B, Massy (FR) (with Psychotic Monks)

Deel: