Van hun opkomst in het nieuwe millennium tot MTV-supersterrendom tot de moderne revival van de poppunk, Simple Plan is al sinds hun oprichting in 1999 een onuitwisbaar onderdeel van de popcultuur. Als een van Canada’s meest succesvolle poppunkbands kregen ze al snel een toegewijde internationale aanhang die ervoor zorgde dat anthems als ‘I’d Do Anything’ en ‘Welcome to My Life’ grote hits werden. Ze hebben wereldwijd miljoenen albums verkocht, meerdere Juno Awards gewonnen, opgetreden op de Olympische Winterspelen van 2010 en onlangs de #ImJustAKid TikTok-challenge gelanceerd die miljoenen video’s heeft opgeleverd – waaronder clips van Hilary Duff, Ed Sheeran, Usher en Venus en Serena Williams. In de loop der jaren verschoof het geluid van de band een beetje van poppunk naar meer alt-rock en power-pop, maar vorig jaar keerde Simple Plan terug naar een meer back-to-basics geluid met hun zesde album, ‘Harder Than It Looks’. Om dat album te vieren, gaf de band minder dan een jaar geleden nog een spetterende show met Sum 41 in 013. Op 5 februari zijn de Canadezen terug voor een headlineshow in 013, een rol die ze in 2017 al stijlvol vervulden in de zaal.

Om het publiek op te warmen wordt het Amerikaanse State Champs meegenomen. Jonger dan de punkhelden van Gen X, maar ouder dan Gen Z; deze moderne poppunk fakkeldragers balanceren tussen energie en ervaring. De heren vormen een rockband die klaar is voor de arena, maar met de vrijheid van de punkziel!

Mayday Parade heeft zich stevig gevestigd in de Amerikaanse alternatieve rockscene en zal vanavond het voorprogramma verzorgen. Deze rockband werd in 2005 opgericht in Tallahassee, Florida en kwam voort uit twee lokale bands genaamd Kid Named Chicago en Defining Moment, die beide besloten te fuseren nadat ze elkaar hoorden oefenen toen ze repetitieruimtes deelden.

Op maandag 5 februari 2024 is het Canadese Simple Plan terug in 013 voor een avond vol poppunk nostalgie!

Deel: