Roestig (Arne Gentjens) is een DJ en K-pop muzikant met de K van Kempen, afkomstig van Brecht maar momenteel gevestigd in Gent. Hun muziek wordt gekenmerkt door een harmonieuze balans tussen melancholie en opzwepende ritmes. Lagen van synths worden verweven met experimentele geluidseffecten, waardoor een atmosfeer ontstaat die zowel betoverend als meeslepend is.

Geboren en getogen te midden van de rustieke landschappen en uitgestrekte bossen van de Kempen, vond Roestig inspiratie in de tegenstellingen van hun omgeving. Futuristische klanken worden samengesmolten met invloeden uit de natuur en het industriële erfgoed van de Kempen. zo weet Roestig een uniek geluid te creëren dat de luisteraar onderdompelt in een unieke klankwereld waarin rauwe industriële elementen samensmelten met melancholische soundscapes.

Met ‘Engelenslachter’ laat Roestig, die normaal meer met de industriële kant bezig is, een eerder sombere kant van zichzelf zien. De gigantische metaalachtige geluiden zijn nog steeds aanwezig maar er wordt veel meer gefocust op de ambient kant en de drones, met als afsluiter van de EP zelfs een klassiek pianostuk om de verwachtingen helemaal op z’n kop te zetten.

Deel: