Het Ostrava Festival is een internationaal muziek- en cultuurfestival dat elk jaar wordt gehouden in Ostrava, Tsjechië. Het festival heeft een breed scala aan activiteiten, waaronder concerten, theatervoorstellingen, dansvoorstellingen, tentoonstellingen en workshops. Het festival wordt dan ook elk jaar door meer dan 200.000 bezoekers bezocht. Muziek is er ieder jaar in alle stijlen muziek, van Pop, Rock via Jazz tot Wereldmuziek en Punk.

Dit jaar vond het Ostrava Festival plaats van 15 tot 22 juli jongstleden. Het festivalprogramma bevatte ook dit jaar weer een breed scala aan artiesten, van klassieke muziek tot jazz, rock en wereldmuziek. Er waren ook een aantal speciale evenementen, zoals een operavoorstelling in de openlucht en een vuurwerkshow. Grote namen dit jaar waren onder veel meer: OneRepublic, Niall Horan,The Purple Disco Machine, Jacob Collier, Interpol, the Teskey Brothers, Gilberto Gil, Seun Kuti & Egypt80, Tramhaus, Macklemore, en zo kunnen we nog even doorgaan. Helaas voor de fans moesten Ellie Goulding en Burna Boy hun optredens vlak voortijd annuleren.

Het Ostrava Festival was ook in 2023 een uniek evenement dat een unieke mix van muziek, kunst en cultuur biedt. Het festival is een must-see voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring. Op het festivalterrein waren maar liefst 19 stages en tenten verspreid, zodat er altijd voor elk wat wild te bleven was. En, het festival was volledig cashloos te bezoeken!

Onze Maxazine fotograaf Eric van Nieuwland bezocht het Ostrava Festival in Tsjechië en kwam terug met deze foto-impressie van dit mooie veelzijdige culturele festival.

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: