Het concert dat rapper Burna Boy zondagavond zal geven in Gelredome in Arnhem wordt spannend. Het inhaalconcert is niet uitverkocht, nadat zijn concert in juni alsnog werd afgelast, omdat de rapper problemen zou hebben met zijn vliegtuig. Volgens de rapper, die een mix brengt van afrobeat, dancehall en pop, lag de oorzaak niet bij hem, maar bij de organisator GMTLive.  De Nigeriaan heeft aangegeven niet meer met organisator GMTLive samen te werken en bracht de rest van de tournee onder bij BonBon Entertainment. Toch schijnen de problemen niet opgelost te zijn.

Enkele weken geleden trad Burna Boy nog op tijdens het festival Down The Rabbit Hole, waar hij een sterke set neer zetten. Dit weekend echter zou de artiest optreden tijdens Colours of Ostrava in Tsjechië, maar ook dat optreden werd last minute afgelast. De reden: De rapper zou problemen hebben met zijn privé vliegtuig.

Het lijkt er dus op dat organisator GMTLive niet de oorzaak zou zijn geweest van de vliegtuigproblemen in juni, maar dat de artiest zelf ondeugelijke vliegtuigen zou hebben ingeschakeld voor zijn vluchten, alsmede te laat zou vertrekken naar zijn optredens. Hopelijk laat Burna Boy de toeschouwers vanavond in Gelredome niet te lang in spanning zitten en zorgt hij alsnog voor een goede show. Als zijn vliegtuig mee wil werken…

Vele duizenden bezoekers op het festival stonden vrijdagavond teleurgesteld te wachten op het optreden van de Nigeriaanse rapper. “Due to an engine failure on the plane taking him to Ostrava, Burna Boy is unfortunately unable to be at Colours of Ostrava. Fortunately, he is safe & hopes to return to perform for his Czech fans at the soonest opportunity.”, aldus het management van de rapper.

De fans in Arnhem hoeven zich overigens niet druk te maken. De rapper is zaterdagavond laat al geland op Schiphol en zal zondag vanuit Amsterdam de relatief korte afstand naar Arnhem overbruggen.

Foto van publiek Colours of Ostrava (c) Eric van Nieuwland/Maxazine

Deel: