Net als met de eerdere albums uit de S.O.S-serie gaat ook een deel van de opbrengst van zijn recente album ‘S.O.S. 4: Blues For Your Soul’ aan diverse goede doelen. De 41-jarige Marc Broussard kreeg de muziek met de paplepel ingegoten; zijn vader Ted was lid van de Boogie Kings en als gitarist opgenomen in de Louisiana Hall Of Fame. Marc zijn eerste album verscheen in 2002 en zijn elfde is onlangs uitgebracht. Broussard staat naast muzikant ook wijd bekend als filantroop en werkt veel samen met allerlei goede doelen.

Ook de opbrengst van ‘S.O.S. 4: Blues For Your Soul’ zal deels worden geschonken aan een goed doel. Deze keer is gekozen voor Guitars Over Guns, een groep die jongeren uit een kwetsbare groep een muziekopleiding en daardoor een toekomst biedt. Marc Broussard wordt hierin gesteund door gitaristen Joe Bonamassa en Josh Smith, die beiden de productie van de plaat in handen hadden. Op het album staan twaalf nummers, waarvan elf van artiesten als Howlin’ Wolf, John Lee Hooker, Little Milton, Bobby Womack, Son House. De afsluiter ‘When Will I Let Her Go’ is geschreven door Broussard met Josh White en bassist Calvin Turner. Het niveau is zeer hoog en haast perfect te noemen. En dat zonder al te ‘clean’ en glad te worden. De rauwe en soulvolle stem van Broussard is daar ongetwijfeld mede debet aan. Een misser mijn inziens is de rauwe uptempo bewerking van het aloude Son House nummer ‘Empire State Express’, dat ergens volledig uit de hand loopt. Over de andere nummers van het nieuwe album van Broussard heb ik niets dan lof. Hoogtepunten zijn voor mij Little Miltons ‘That’s What Love Will Make You Do’, de soulvolle ballad ‘Love, The Time Is Now’ en de trage uitvoering van ‘Locked Up In Jail (Prison Blues)’ van John Lee Hooker. Op een naar mijn mening kleine misser na is ook ‘S.O.S. 4: Blues For Your Soul’ wederom een album van grote klasse. Dit en het feit, dat een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat, is zeker een reden om het album toch maar aan te schaffen. (8/10) (Keeping The Blues Alive Records)

Deel: