Op maandagavond betoverde de gerenommeerde Duitse componist Hans Zimmer het publiek in Ahoy, Rotterdam, met een adembenemend concert. Met meer dan 200 projecten op zijn naam en een indrukwekkende verzameling awards, waaronder een recente Oscar voor zijn soundtrack van de film Dune, bewees Zimmer opnieuw waarom hij een van de meest invloedrijke componisten van onze tijd is.

Het concert begon met een krachtige uitvoering van ‘House Atreides’ uit de film Dune. Meteen werd duidelijk dat het publiek zich kon voorbereiden op een avond vol muzikale verrassingen en emoties. Het orkest en Zimmer’s muzikale vrienden leverden een dynamisch spectrum op van vocaal spektakel, bombastisch drumwerk en indringende strijkpartijen.

Vervolgens werden we getrakteerd op enkele hoogtepunten uit Zimmer’s uitgebreide repertoire. Nummers als ‘Mombasa’ uit Inception en de betoverende “Wonder Woman Suite” zorgden voor kippenvelmomenten in de zaal. Het was opmerkelijk om te zien hoe Zimmer en zijn getalenteerde muzikanten de kracht en intensiteit van filmmuziek zonder visuele beelden konden overbrengen.

Een van de mooiste momenten van de eerste set van de avond was het optreden van Lisa Gerrard tijdens de uitvoering van de ‘Gladiator Suite’. Haar samenwerking met Zimmer resulteerde in een epische en ontroerende uitvoering die het publiek volledig in vervoering bracht. Het optreden werd vervolgd door drie delen uit de Pirates of the Caribbean, waarna Zimmer en de zijnen de kleedkamer opzochten voor een pauze.

Na een reeks meeslepende suites uit films in het eerste deel, betrad Zimmer het podium voor de tweede set van de avond, met onder andere de Top Gun en de meeslepende muziek uit The Last Samurai en The Dark Knight. Het publiek werd meegenomen op een sonische reis door enkele van de meest iconische soundtracks van Zimmer’s carrière.

Het concert bereikte in de toegift een hoogtepunt met de uitvoering van ‘Time’ uit Inception, een nummer dat alom geprezen wordt en de emotionele snaar van velen wist te raken. Als laatste, tijdens de uitlool trakteerde Zimmer het publiek op een levendige uitvoering van ‘Always Look on the Bright Side of Life’ van Monty Python, waarmee hij de avond op een luchtige en vrolijke noot afsloot. Het publiek gaf een staande ovatie terwijl Zimmer en zijn muzikanten de laatste noten speelden, waarna orkest en publiek de zaal verlieten.

Hans Zimmer in Ahoy een onvergetelijke ervaring. Zijn muzikale genialiteit, gecombineerd met de passie en energie van zijn getalenteerde orkest, brachten de kracht en schoonheid van filmmuziek tot leven. Zimmer bewees opnieuw dat hij een meester is in het creëren van emotionele en opzwepende composities die rechtstreeks naar het hart van de luisteraars gaan.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: