Powerwolf is inmiddels uitgegroeid tot een der grootste power metalbands van het moment. Als je als metalband die nooit op de reguliere radiostations te horen is de AFAS live zo goed als uit kunt verkopen, doe je het meer dan prima. De band komt met een nieuw album aanzetten. Hierop zijn zes nieuwe tracks te horen die worden aangevuld met ‘’rarities’’. Deze nummers zijn zeer gelimiteerd ooit uitgebracht.

De band is onder de rockers wellicht bekend, maar toch een korte introductie mocht u niet bekend zijn. De band treedt altijd op in kostuum. Het verhaal hierachter is dat de leden eigenlijk priesters zijn, die in de nacht veranderen in wolven, vandaar ook de naam Powerwolf. Dat ze overdag priesters zijn heeft wellicht te maken met de klassieke achtergrond van zanger Atilla Dorn. Regelmatig komt er Latijn in operastijl voorbij, wat ik altijd een mooie toevoeging vind en de band daardoor ook onderscheidt. In de band overigens ook een Nederlands tintje met Roel van Helden op drums.

Met het voorgaande album ‘Call Of The Wild’ heb ik een stuk minder. Daar duurde het een poos voor die nummers bleven hangen. Momenten van net niet, of in ieder geval niet van het nieuwe van een plaat daar weer voor ‘The Sacrament Of Sin’. Fijn is het dan om met dit ‘Interludium’ weer direct memorabele songs in typische Powerwolf stijl voorgeschoteld te krijgen. ‘Sainted By The Storm’ was al even uit, man wat een catchy song. Lekker drumwerk van van Helden. Bombastische track met de bekende orgelpartijen. Als we het over bombastisch hebben moet ook ‘Wolfborn’ zeker genoemd worden. Na twee minuten beuken verandert de song van tempo en krijg je bijna een euforisch gevoel van de orgelpartij.

‘My Will Be Done’ begint weer operatesk waarna al snel de powermetal vermengd wordt. Het geeft deze song zo veel extra power. De pre chorus leent zich live ook zeer goed voor een meeklap moment. Een van de sterkste songs op de plaat. Al zit er eerlijk gezegd geen slechte song tussen.

Het album sluit of met een Franse versie van ‘Beast Of Gévaudan’ van ‘Call Of The Wild’. Leuke toevoeging, zeker voor de Franse fans. Liefhebbers van Powerwolf kunnen deze blind aanschaffen. Naar mijn mening sterker dan voorganger ‘Call Of The Wild’ (8/10) (Napalm Records)

Deel: