Op zaterdag 29 april stond er een flinke hardcore package in een uitverkochte Trix in Antwerpen. Zo bracht Counterparts weer een bezoekje aan België en ze namen maar liefst 3 bands mee om het voorprogramma te verzorgen. Dit zorgt gegarandeerd voor een avond vol moshpits, crowdsurfers en stagedivers!

Dying Wish

De avond werd geopend door de uit Amerika afkomstige Dying Wish. Deze hardcore band met punk invloeden is redelijk uniek, omdat de vocalen worden verzorgd door een vrouw, wat je niet veel ziet binnen dit genre. Op het moment dat de band het podium betrad, was de zaal al redelijk goed gevuld. Vanaf de eerste noten werd er dan ook meegedaan, al was de moshpit nog redelijk bescheiden.

De band was heel energiek en gaf een goede show weg. Er was zelfs een klein gastoptreden van de fotograaf die een nummer mee zong. Helaas waren de vocalen van Emma Boster tijdens de clean vocals niet altijd even zuiver, maar dit bleek het publiek niet zoveel uit te maken. Er werd lekker meebewogen en af en toe ook lekker meegezongen.

Paleface Swiss

Nadat het podium relatief snel was omgebouwd, was het alweer tijd voor de volgende band. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, mochten de Zwitserse mannen van Paleface Swiss het publiek verder opwarmen. Ondanks dat de band nog nooit in Antwerpen heeft gestaan, werd het meteen duidelijk dat ze een grote fanbase hadden.

De band gaf een energieke en sterke show weg. Er werd meerdere keren gevraagd aan het publiek om het podium te betreden, maar helaas bleef dit uit. Wel was er constant een moshpit gaande en werd er luidkeels meegezongen door een groot deel van het publiek. Het opwarmen is dan ook zeker gelukt en het publiek moet even bijkomen voordat de volgende band het podium mag betreden.

Kublai Khan TX

Na een kwartier moest het publiek er toch alweer aan geloven, de volgende band stond alweer voor ze klaar. Uitgerust of niet, de mannen van Kublai Khan hadden er zin in. Vol energie kwamen zij het podium op en het lukte ze vrijwel direct om de mensen in de zaal mee te krijgen.

Ook deze band is overduidelijk geen onbekende bij het publiek. Er werd volop meegezongen en ook hier werd de welbekende twostep veelvoudig toegepast in de moshpit. Vocalist Matt Honeycutt weet het publiek mee te krijgen met zijn ‘arf arf’ geluiden en de band bewijst een goede toevoeging te zijn op de line up. Waar de band vooral een statement maakt met hun teksten die gaan over racisme, depressies en social anxiety, weten zij met hun strakke gitaarriffs ook muzikaal een goed optreden neer te zetten.

Counterparts

Het ombouwen van het podium voor de headliner duurde iets langer als bij de andere bands. In de tussentijd werd het publiek vermaakt met een playlist vol K-Pop nummers, wat niet bij iedereen even goed in de smaak viel. Des te enthousiaster werd het publiek toen Counterparts eindelijk het podium betraden.

Vanaf het eerste nummer ‘07/26/2020’ ging het publiek volledig los en vlogen de stagedivers je al om de oren. Ook was de moshpit niet weg te denken en als je vooraan in de zaal stond, kon je niet anders als meedoen. Stilstaan was echt geen optie, zoveel energie bracht de band met zich mee. Eigenlijk precies zoals we van Counterparts gewend zijn.

Het viertal speelde een strakke show en vocalist Brendan Murphy benutte het hele podium. Ook werd de microfoon een aantal keer richting het publiek gehouden en werd er vanuit de zaal uit volle borst meegezongen. Er werden veel nummers van het meest recente album gespeeld, onder andere ‘Unwavering Vow’, ‘Whispers of Your Death’ en ‘Bound to the Burn’. Maar ook de oude klassiekers kwamen voorbij, zoals ‘Stranger’ en ‘Monument’.

Dan is het helaas alweer tijd voor het laatste nummer van de avond, aldus Brendan. Als ‘A Mass Grave of Saints’ wordt ingezet, weten de meeste fans al dat ze na dit nummer opnieuw het podium zullen betreden aangezien ze ‘The Disconnect’ nog niet gespeeld hadden. Dit nummer kan niet ontbreken tijdens een Counterparts show. Het publiek ging dan ook volledig uit zijn dak tijdens dit laatste nummer en voorin de zaal moest je op je hoede zijn voor alle stagedivers die voorbij vlogen.

Het was weer een show zoals we van Counterparts gewend zijn en bij veel mensen smaakt het naar meer. Gelukkig beloofd Brendan dat de band snel terugkeert naar België en aangezien Counterparts vaak meerdere malen per jaar in Europa speelt, zal dit zeker niet al te lang duren. De Trix is volledig verbouwd, maar we kunnen niet wachten tot ze dit opnieuw komen doen!

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: