De eerste keer dat ik PennyLeen Krebbers ontmoette was naar aanleiding van een mailtje dat ik van haar ontving in maart 2016. Ze timmerde al enkele jaren aan de weg als zangeres, maakte deel uit van de Etta James Experience en had enkele jaren daarvoor een eerste album uitgebracht. Ze was op dat moment bezig met een crowdfundingsactie voor een nieuw album, dat later verscheen onder de titel ‘Still Waters/Savage Waves’. Daarna is het een tijdlang stil geweest rond PennyLeen.

Vorig jaar dook verscheen opnieuw een mailtje van haar. Ze had een zware periode achter de rug en  een tijd in een diep dal gezeten. In oktober verscheen een prachtige single, ‘Epiphany’, waarin ze haar afglijden in een diep dal en de weg terug naar het licht bezong. Eigenlijk was het niet de bedoeling dat dit een vervolg zou krijgen, maar PennyLeen is verder gaan schrijven en inmiddels zijn er plannen voor een EP met vier nummers. Het genoemde ‘Epiphany’ zal erop staan, en ook het nummer ‘Move On’, dat nu als single is verschenen. Ook dit is een zeer autobiografisch nummer, waarin de periode wordt beschreven, die de aanleiding vormde tot het diepe dal. Problemen voor jezelf uitduwen, niet onderkennen dat het niet goed gaat met je, hoofd omhoog en doorgaan. Totdat alles in feite misloopt. Ook in dit nummer zorgt de minimale begeleiding door alleen strijkers en wat percussie voor de donkere stemming. Naast de prachtige tekst is deze spaarzame instrumentatie dan ook de kracht van het lied. Een nummer om stil van te worden, een juweeltje. (8/10) (Eigen Productie)

Deel: