Riverside, The Waterboys, Harlem Lake, Sven Hammond, Voltage, Ten Times A Million en Träcksäck zijn de laatste toevoegingen voor het programma van Bospop 2023.

Riverside

Riverside is een progressieve-rock- en progressieve-metalgroep uit Warschau, Polen en timmert inmiddels al ruim 20 jaar aan de weg. In die tijd bracht de band bijna jaarlijks nieuwe muziek uit. De band wordt omschreven als een mengeling van acts als Anathema, Dream Theater, Porcupine Tree en Opeth. Metal, symfonische en psychedelische rock voeren de boventoon, met misschien wel als belangrijkste ingrediënt de zware baslijnen en meeslepende gitaarsolo’s. Een must-see voor de progrockers onder ons!

The Waterboys

De Schotse folkrockband keert terug naar Bospop! Vijf keer eerder waren Mike Scott en zijn kompanen te gast in Weert, en ieder optreden smaakte weer naar een beetje meer. Nadat de band de eerste successen beleefde in de jaren ’80, keerde Scott in 2000 terug als The Waterboys in diverse formaties. Hun meest recente album ‘All Souls Hill’ staat wederom boordevol geslaagde nummers, zelfs zonder het kenmerkende vioolgeluid. Dat belooft wat voor het komende festivalseizoen.

Het volledige hoofdprogramma van Bospop 2023:

Vrijdag 7 juli
Simply Red, Rag’n’Bone Man, The Analogues, Clouseau, Young Gun Silver Fox, BZB, Blackbird,  DAAN & Harlem Lake

Zaterdag 8 juli
Porcupine Tree, +LĪVE+, Nile Rodgers & Chic, Rowwen Hèze, The White Buffalo, Stahlzeit, ISE, Riverside, Sven Hammond, Träcksäck, Voltage, Ray Wilson, Ten Times A Million

Zondag 9 juli
Zucchero, Joe Bonamassa, Racoon, Billy F Gibbons, Eric Steckel, DI-RECT, Son Mieux, Southside Johnny & The Asbury Jukes, The BossHoss, King King, Leif de Leeuw Band, Boaz, The Waterboys

Deel: