‘Root Up’ is het nieuwe album van de muzikale sensatie Montis, Goudsmit & Directie. ‘Root Up’ is de opvolger van het in 2019 verschenen debuutalbum ‘Taste Of Culture’.

Montis, Goudsmit & Directie behoeven eigenlijk geen introductie meer, individueel hebben de muzikanten Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie hun sporen meer dan verdiend. Door hun krachten te bundelen zijn Montis, Goudsmit & Directie een ijzersterke formatie, die live een spectaculaire en verpletterende show neer weten te zetten met opzwepende muziek die zich het beste als groovende souljazz kan laten omschrijven.

Acht sterke instrumentale nummers telt de tracklist van het album ‘Root Up. Dat er geen vocalen op het album te horen zijn stoort geen enkel moment, het is juist de kracht van het album en van de concerten van dit trio. De openingstrack ‘The Fit’ weet direct de aandacht van de luisteraar te trekken. Daarnaast heeft ‘The Fit’ een fijne groove en bevat het grappige elementen. Alle nummers zijn erg boeiend en gaan op muzikaal gebied diverse kanten op.

De nummers ‘Coltrui’ en ‘Bill’s Plate’ hebben niet alleen humoristische titels, ze klinken leuk en erg verfrissend. Daarnaast geeft het klapgedeelte tegen het einde van ‘Coltrui’ een gevoel weer alsof je bij een live optreden bent. Dit is een erg mooie toevoeging aan het nummer waarop elk lid van dit trio mooie momenten heeft om te soleren en te excelleren. De chemie tussen Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie komt tijdens een concert het beste tot uiting. Met het charisma en het groovy drum spel van Cyril Directie als motor van de band. Doe daar nog de swingende Hammond van Frank Montis bovenop en het gitaarspel van gitaarvirtuoos Anton Goudsmit als finishing touch.

‘He Lobster’ heeft een fijne en verrassende sound, het neigt haast naar een mix van blues met een vleugje country. Het laatste nummer ‘Sing-Along Song’ klinkt lekker laidback. Een heerlijke afsluiter van het album ‘Root Up’ wat de luisteraar van de eerste tot de allerlaatste minuut weet te boeien.

Met ‘Root Up’ hebben Montis, Goudsmit & Directie een parel van een album afgeleverd. Met slechts acht nummers voelt ‘Root Up’ wel wat kort aan, waardoor je haast genoodzaakt bent het album opnieuw aan te zetten omdat het zo’n heerlijk fijne plaat is. Het album is net zo spannend, opzwepend en humoristisch als de liveshows van Montis, Goudsmit & Directie. (8/10) (Zip Records)

Deel: