Op 24 maart kwam niemand minder dan singer songwriter Paul Carrack naar Weert om een concert te geven op het podium van muziekcentrum de Bosuil.

Voor velen een onbekende, voor velen een rasartiest. Wanneer iemand zijn van zijn hits hoort zegt men meestal, “ja dat nummer ken ik wel”. Vaak kent men de nummers maar de artiest niet. Paul Carrack is niet zomaar een artiest, deze sympathieke Brit uit Sheffield loopt al heel wat jaren mee. Velen zullen Paul Carrack kennen van zijn wereldhits zoals ‘Over My Shoulder’, ‘How Long’, ‘Tempted’, en ‘Living Years’.

Carrack heeft in verleden vele songs geschreven en opgetreden met ontelbare artiesten, waar hij heel succesvol mee was. Zijn muziekstijl, variërend van pop, soul en rock, heeft een zeer breed repertoire. Zo was hij ook al jaren een van de vaste toetsenisten in de band van Eric Clapton. Vervolgens ook een succesvolle periode met Mike & Mechanics, Elton John en Roxy Music. Daarna was deze geweldige toetsenist met vele collega’s van hem op het podium te zien zoals The Eagles, Tom Jones, Diana Ross en Michael Mcdonald, Sting, Rod Stewart, Tom Jones en BB King, allemaal sterren uit het verleden. Paul is ook een veelgevraagd studiomuzikant, in 2007 nam hij bijvoorbeeld samen met Gare du Nord de single ‘Ride On’ op, om zo maar een voorbeeld te noemen. Dit geeft aan hoelang deze 71-jarige artiest al op het podium staat.

Paul Carrack kwam met zijn 5-koppige band met een boodschap naar Weert. In de corona periode, waar elke artiest heel veel tijd had, heeft Paul Carrack aan zijn nieuwe album gewerkt en kwam dit nu laten horen in een uitverkochte Muziekcentrum de Bosuil. Er waren 800 bezoekers naar de Bosuil gekomen, om 20:00 uur ging de Bosuil open voor publiek, 15 minuten later was al tachtig procent van de toeschouwers binnen met de gedachte “iedereen dacht ga maar op tijd anders krijg ik geen goede plaats meer”, de zaal was echt bomvol gevuld, mooi om te zien dat het weer mag en kan.

Paul Carrack opende met ‘Good’ en ‘Ready’ van het album ‘One On One’. Iedereen in de zaal was erg benieuwd naar deze wereldartiest, vaak hadden ze Carrack al eens op Bospop gezien en wilden hem nu weer graag van dichtbij bewonderen. Carrack kwam zijn nieuwe album ‘Don’t Wait Too Long’ promoten, dat op 20 januari van dit jaar uitkwam. Maar ook ‘One On One’ die daarvoor uitkwam. ‘Don’t Wait Too Long’, een nummer wat Paul zong tijdens het optreden in de Bosuil gaf een vertrouwd en lekkere sound weer. “Een artiest met een oude ziel” zeggen velen bezoekers. De popsongs die hier en daar een soulvolle en jazzy ondergrond hebben klinken goed bij ‘Satisfy’ en ‘Bubble’. Paul Carrack speelde met veel vertrouwen op zijn Hammond en op zijn keyboard, je ziet wat een ervaring deze artiest heeft.

De bezoekers in de Bosuil waren onder de indruk van de kwaliteiten van Paul Carrack. Hij deed vele songs met een ode aan oude collega artiesten, sommigen van hen zijn nog in leven en sommigen zijn jammer genoeg niet meer onder ons. ‘Don’t Wait Too Long’, de originele versie is van Madeleine Peyroux, en allemaal stuk voor stuk goede nummers met een hoog R&B gehalte, iets waar Carrack toch door gecharmeerd is. Het zijn echt weer nummers die zo maar weer in de hitlijsten kunnen komen.

‘You Make Me Feel’ uit het album ‘These Days’, uit 2018, klonk als een klok en het publiek genoot van elke toon die Paul Carrack bracht. Hij straalde zelfvertrouwen uit op het podium. Paul Carrack en zijn band zijn goed op elkaar ingespeeld, als een goed lopende geoliede machine, maar dat kan ook niet anders met de rijke historie van deze artiest.

De wereldhit ‘How Long’ speelde Carrack met veel passie en gevoel, iedereen die van muziek houdt kent dit nummer. Iedereen zong mee in de Bosuil, “Paul, we love you” werd er meerdere malen geroepen, dat zegt genoeg over hoe zijn fans over hem denken. Het uptempo nummer ‘Set Me Free’ van het album ‘One On One’ was lekker om te horen, de saxofonist raakte de noten zeer goed.

De avond werd afgesloten met ‘What’s Going On’. De bezoekers vonden het jammer om naar huis te gaan, velen gaven aan dat het een heerlijke avond was en gingen met een mooie muzikale herinnering huiswaarts.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: