Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Avatar @ 013.

Concerttip zondag 12 maart: Avatar @ 013

Zoals veel bands uit Göteborg is het Zweedse vijftal Avatar in 2001 begonnen als melodieuze death metal band. Inmiddels zijn ze daar flink van afgeweken, met hun album ‘The Black Waltz’ als definitief keerpunt. Gewapend met riffs die een flinke industrial en groove metalinjectie hadden gekregen, vond de band een nieuwe sound die wordt aangesterkt met opvallende evil pirate looks en een theatrale show. Frontman Johannes Eckerström presenteert zichzelf als een geschminkte freak in de trant van Alice Cooper meets Kiss meets The Joker. Met hun nieuwe album ‘Dance Devil Dance’ op zak staan ze klaar om 013 met hun freakshow te enteren!

Deel: