Op 1 april 2003 brachten The White Stripes (zanger/gitarist Jack White en drummer Meg White) hun vierde studioalbum ‘Elephant’ uit. Op het album van het garagerock-duo staan hits als ‘Seven Nation Army’, ‘I Just Don’t Know What To Do With Myself’, ‘The Hardest Button To Button’ en ‘There’s No Home For You Here’.

Ter ere van het twintigjarig bestaan van ‘Elephant’ zijn de originele albumtracks opnieuw gemasterd. Daaraan is de complete liveset toegevoegd van de show die The White Stripes in 2003 gaven in The Aragon Ballroom in Chicago.

Op 21 april verschijnt het originele album ook op gekleurd vinyl. De dubbel-LP van ‘Elephant’ zal in gelimiteerde oplage beschikbaar zijn.

De livetrack ‘The Hardest Button To Button’ is afgelopen week uitgekomen als single. In de video zijn nooit eerder uitgebrachte foto’s te zien van het duo tijdens hun Elephant Tour.

In 2004 wonnen The White Stripes met ‘Elephant’ een Grammy Award voor Best Alternative Album en voor Best Rock Song met ‘Seven Nation Army’. Die track is inmiddels bijna 1,3 miljard keer gestreamd op Spotify. In 2011 maakten The White Stripes bekend dat ze uit elkaar gingen.

Deel: