Zojuist is bekend gemaakt dat gitarist Alan Wormald is overleden. Alan was een getalenteerde muzikant en speelde jarenlang als touringlid bij de Britse jazzfunk band Shakatak.

Alan begon op jonge leeftijd met gitaarspelen en zijn talent werd al snel opgemerkt. Hij speelde in verschillende bands en nam deel aan diverse muziekprojecten voordat hij zich aansloot bij Shakatak. Alan’s unieke speelstijl en virtuositeit op de gitaar maakten hem tot een onmisbaar onderdeel van de band.

Shakatak werd opgericht in 1980 en is sindsdien een van de meest geliefde jazzfunk bands ter wereld. Met hits als ‘Night Birds’ en ‘Down on the Street’ wist de band een internationale fanbase op te bouwen en talloze albums uit te brengen. Alan droeg zijn steentje bij aan de sound van de band en zijn gitaarsolo’s zullen nog lang in ons geheugen blijven.

Alan Wormald was niet alleen een getalenteerde muzikant, maar ook een warme persoonlijkheid. Zijn muziek en zijn persoonlijkheid zal gemist worden. Alan’s laatste concert was afgelopen zondag toen Shakatak optrad in ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Alan Wormwald is 62 jaar geworden.

Deel: