De Australische broers Josh en Sam Teskey zetten met hun langverwachte derde studio-album de volgende stap in hun muzikale ontwikkeling. Voor het maken van het album, dat ‘The Winding Way’ gaat heten en op 16 juni uitkomt, trokken ze naar Sydney, waar ze samenwerkten met producer Eric J Dubowksy (Chemical Brothers, Chet Faker, Flume). Daarmee namen ze een verrassende afslag in hun productieproces.

“We didn’t want to go for a producer that was too close to our genre,” vertelt gitarist Sam, die samen Dubowsky de productie van het album voor zijn rekening nam. “We just wanted to branch out a bit and try to explore someone who was a bit down a different avenue”.

Zelf vergelijken de broers het eindresultaat van hun harde werken met een knisperend haardvuur, een warm toevluchtsoord voor de kou, waarin hun pure liefde voor soulmuziek in doorklinkt. Het eerste nummer waarop wij dat kunnen horen is hun nieuwe single ‘Oceans Of Emotions’.

Voor een eerste live-uitvoering van de liedjes hoeven we ook niet lang meer te wachten, want The Teskey Brothers komen op 10 en 11 maart naar Amsterdam voor twee uitverkochte shows in AFAS Live. Daarna volgen er nog optredens op het International Blues Festival in Grolloo op 9 juni en tijdens het North Sea Jazz festival op vrijdag 7 juli.

Deel: