De tuin is de perfecte plek om tot rust te komen na een drukke dag. Natuurlijk maak je in de zomer het meest gebruik van je tuin, maar ook in de wintermaanden is het fijn om een tuin te hebben. Misschien heb je een fijne serre waar je kunt zitten in de winter. Of ga je lekker aan de glühwein rondom het vuur. Het is altijd fijn om lekker in de frisse lucht te zijn. Voordat je lekker kunt ontspannen in jouw tuin is het belangrijk dat je er een fijne plek van maakt. Het zit toch net een tikkeltje lekker in een fijne opgeruimde & aangelegde tuin, dan op een stukje overwoekerd gras. Hoe jij van jouw tuin het fijnste plekje van het huis maakt, vertellen we je in dit artikel.

Kies een leuke lounge set

Om echt tot rust te kunnen komen in jouw tuin is het belangrijk om een fijne tuin- of lounge set aan te schaffen. Een fijne tafel waar je met vrienden gezellig kunt tafelen, of een lekker ligbed om te genieten van de zonnestralen. Bij het uitkiezen van een fijne loungeset is het belangrijk dat deze past binnen je budget, maar ook binnen het design van jouw tuin. Heb jij gekozen voor een fijne beach feel in jouw tuin. Dan maak je waarschijnlijk gebruik van veel neutrale kleuren en elementen. Zorg er dan voor dat jouw loungeset ook past in dit plaatje, en koop niet ineens een hypermoderne set. Zo blijft de tuin een geheel, wat weer zorgt voor meer rust.

Richt de tuin leuk in met bloemen en planten

Tegenwoordig willen mensen het liefst een onderhoudsvriendelijke tuin. Dat betekent dat gras vaak vervangen wordt door tegels of kunstgras, en dat er steeds minder bloemen en planten in een tuin staan. Vaak omdat mensen niet goed weten hoe ze een tuin moeten onderhouden, of omdat ze er simpelweg geen tijd of zin in hebben. Toch zorgen bloemen en planten wel voor sfeer in de tuin. Ga op zoek naar planten die het hele jaar door kunnen blijven staan. Dat scheelt onderhoud, en kosten. Je hoeft op deze manier namelijk niet ieder seizoen nieuwe planten aan te schaffen.

Bouw een buitenkeuken

Ben jij een echte Bourgondiër en vind je het heerlijk om te barbecueën met vrienden of familie of om lekker lang te tafelen? Dan past een buitenkeuken perfect bij jou! Zo kun je heerlijk in de buitenlucht jouw favoriete maaltijd in elkaar flansen en ondertussen genieten van de heerlijke zonnestralen. Je hoeft niet eens meer naar binnen op een heerlijke zomerdag.

Accessoires

Het is leuk om je tuin op te fleuren met wat leuke accessoires. Dat geeft het net dat beetje extra en zorgt voor meer sfeer. Een aantal accessoires die perfect bij de tuin passen zijn; tuinspiegels, een lekkere hangstoel, mooie potten en gezellige kussentjes en dekentjes. Vergeet niet om een opberg box aan te schaffen zodat je de kwetsbare materialen zoals dekens of kussens kunt beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Zorg voor sfeer door verlichting

Wanneer je verlichting op de juiste manier gebruikt, is het een echte sfeermaker. Dat geldt zowel voor binnenshuis als voor buitenshuis. Verwerk de verlichting op een subtiele manier in de tuin door bijvoorbeeld langs een pad mooie verlichting te plaatsen, of kies voor spotjes in je overkapping. Het is dan wel aan te raden om een dimfunctie toe te voegen aan de spotjes. Anders zit je letter in de ‘spot’ light. Te veel licht is niet sfeervol.

Muziek!

Met een fijn deuntje op de achtergrond wordt het vaak automatisch een stuk gezellig. Zorg voor een fijne muziekaansluiting of een draagbare box. Houd natuurlijk wel altijd rekening met de buren, zij zitten waarschijnlijk niet te wachten op een wekelijks tuinconcert.

Bouw een blokhut of tuinhuis

Het is belangrijk om te zorgen voor een ruimte om spullen op te bergen. Wanneer je tuin groot genoeg is, kun je een tuinhuisje of blokhut (laten) bouwen. Hier kun je al het tuingereedschap, fietsen en tuinmeubilair (tijdens de winter) kwijt. Ook kun je deze plek meteen multifunctioneel gebruiken door aan de blokhut of het tuinhuis een overkapping te maken. Hier kun je een lekkere loungeset neerzetten en een fijn schaduwplekje creëren.

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel manieren om optimaal te kunnen genieten in jouw tuin. Zorg voor voldoende sfeer, en een fijne lounge set om tot rust te kunnen komen. Je hoeft de deur straks niet meer uit wanneer je jouw tuin hebt omgetoverd tot jouw droomtuin.

Deel: