De line-up voor de Pinksterdagen is voor een groot deel rond. Gevestigde namen en verrassende talentvolle roots -en bluesacts staan als vanouds op het affiche van Ribs & Blues.

Natuurlijk mag Walter Trout op de jubileumeditie van Ribs & Blues niet ontbreken. Hij wordt gerespecteerd door de oude garde en geadoreerd door de nieuwe generatie. Trout “The Survivor” stond al eerder in Raalte voor memorabele optredens. Op de eerste Pinksterdag is de Amerikaanse bluesgigant afsluiter op de Mainstage.

Met de veelzeggende naam The Anniversary Band brengt een selectie topmuzikanten uit de regio Salland een ode aan al het moois uit 25 jaren Ribs & Blues. Herinneringen aan legendarische optredens komen voorbij, ondersteund door beelden uit het rijke archief. Van Cuby, Alvin Lee en The Red Devils tot Canned Heat, Status Quo en zelfs The Beach Boys. Een unieke ‘trip down Memory Lane, Happy birthday Ribs & Blues!’

De 25e editie van Ribs & Blues begint op zaterdag avond 27 mei met een show van The Analogues met fantastische live uitvoeringen van complexe Beatles songs. Ilse DeLange behoeft geen enkele introductie meer. De Twentse zangeres heeft een internationale carrière, vele hits en een uitstekende live reputatie en speelt in Raalte een beetje een ‘thuiswedstrijd’.

Bekendere namen op de tweede Pinksterdag zijn die van de Britse gitarist Laurence Jones, de Amerikaanse Southern rockers Robert Jon & Thw Wreck en ook de Amerikaanse
Vanessa Collier timmert flink aan de weg.

Resterende line up volgt spoedig. Tot nu toe zijn de volgende namen bevestigd:

Zaterdag 27 mei: The Analogues (NL)- Ilse DeLange (NL)

Zondag 28 mei: Walter Trout (USA), Blackbird (NL), The Anniversary Band (NL), Cari Cari (OOS), Lera Lynn (USA), Little Hat (NL) Sister Cookie (UK)

Maandag 29 mei: Laurence Jones (UK), Robert Jon & The Wreck (USA), Vanessa Collier (USA), Chuck Prophet & The Mission Express (USA), Ghalia Volt (BE), The Deslondes (USA)

De ticketverkoop start op 1 februari via de website van het festival.

Deel: