Voor veel Engelse bands is een optreden bij de BBC een beoogd doel. Weet je het voor elkaar te spelen dat de British Broadcasting Company je uitnodigt en live uitzendt, dan ben je op de goede weg. Voor Genesis was dit doel al vroeg in hun carrière bereikt, met een optreden in 1970. En daar stopte het niet, want door de jaren heen zijn ze nog veelvuldig live op de Britse publieke radiozenders te horen geweest.

Uit die enorme collectie aan livetracks hebben Genesis’ mede-oprichter Tony Banks en producer Nick Davis een selectie gemaakt, die terug te vinden is op de drieënvijftig nummers tellende 5-CD set en 24-track triple LP ‘BBC Broadcasts’. Deze komen uit op 3 maart 2023 en bevatten onder meer kleine sets uit de radiostudio als ook optredens op het befaamde Knebworth festival én een groot deel van de iconische show die de band in 1987 gaf op Wembley.

Bovendien zijn alle drie de zangers die de band gekend heeft, Peter Gabriel, Phil Collins en Ray Wilson, op nummers als ‘Home By The Sea’, ‘Mama’, ‘Duchess’, ‘Carpet Crawlers’, ‘No Son Of Mine’ en ‘Turn It On Again’ terug te horen. Met een geschatte verkoop van meer dan honderd miljoen albums behoort Genesis nog steeds tot een van de meest succesvolle bands aller tijden.

Deel: